Cestopis: Cesta obytným vozem k moři on-line - Díl 8.

Letošní cesta do Chorvatska živě: z Lošinje trajektem na ostrov Krk

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Cestopis: Cesta…
Publikováno: 23.06.2020

Letošní cesta do Chorvatska (a později Itálie) živě. Cestujeme v přímém přenosu s půjčovnou obytných vozů AutoPartner PLUS s. r. o. Liberec obytným vozem HYMER Tramp S 685 k moři.

Díl 8. Mali Lošinj - trajekt na (ostrov) Krk - (město) Krk: trajektem na další ostrov
úterý 16. června, 9.00 hod.

V úterý ráno, po drobném mrholení, jsme vyjeli na další místo našeho testovacího tripu, směr ostrov Krk. Prvních 60 km jsme jeli po už známé hlavní silnici vedoucí po délce ostrovů Lošinj a Cres (spojených zvedacím mostem v Osoru) v opačném směru než v neděli. Od této silnice se u města Cres odděluje několikakilometrová silnice do malinké obce Merag a zejména tamního přístaviště trajektu na Krk, výrazně modernější než ta, po které jsme na hřeben ostrova vystoupali z Poroziny (od trajektu z Istrie). Pokud máte s karavanem obavu z úzkých silnic, je přístup na ostrovy Cres a Lošinj přes Merag výrazně jednodušší a bezpečnější.

Krátké čekání na trajekt Merag (Cres) - Valbiska (Krk)

Půl hodiny před odjezdem trajektu jsme byli na místě, cestou z kopce do přístavu koupili lístky v kanceláři společnosti Jadrolinija a počkali na trajekt. Vše bylo rychlé, stejně zorganizované jako cestou na Cres (popisovali jsme v neděli).

Plavba do obce Valbiska na Krku trvá necelou půlhodinu. Cestou můžete pozorovat okolní ostrovy, udělat pár hezkých fotek, a tak rychle uběhne.

Trajekt připlouvá z Krku

Na ostrově Krk ujedete z přístavu Valbiska do městečka Krk asi 10 km. Nejbližší cesta je místy dost úzká, s mírnou zajížďkou lze jet i po větších komunikacích.

Díl 8.- praktické informace trajekt společnosti Jadrolinija Merag (Cres) - Valbiska (Krk):

  • cena za obytný vůz do 7 m délky 204 HRK, nad 7 m délky 257 HRK
  • cena za osobu 15 HRK
  • v současné době pluje přes den každých 90 až 150 minut tam a zpět
  • doba plavby necelých 30 minut
Náš HYMER Tramp na trajektu

Celou cestu s praktickými informacemi a radami podrobně popisujeme na webu a Facebooku. Sledujte nás na:

Mohlo by vás zajímat