Připravuje se projekt tematického parku "Mýty a legendy Istrie"

Inspirací pro park "Mýty a legendy Istrie" u Poreče je velmi populární zábavní a rekreační park Gardaland u italského jezera Lago di Garda.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Připravuje se…
Publikováno: 18.11.2016

Letos v létě byl prezentován projekt prvního tematického parku v Istrii, který se má nacházet na ploše 376 000 m2 u obce Tar-Vabriga u Poreče. Inspirací pro tento park s názvem: "Mýty a legendy Istrie" (Mitovi i legende Istre) byl velmi populární zábavní a rekreační park Gardaland u italského jezera Lago di Garda. Investorem je porečská společnost Marcus Alexander, za níž stojí skupina rakouských a italských podnikatelů. Jedná se o investici v hodnotě přes miliardu kun.

Pula
Pula, římský amfiteátr - Arena

Tématem parku budou mýty a legendy Istrie, a to od nejstarších dob, počínaje prehistorickými dinosaury a řeckými bájemi o Iásónovi a Odysseovi, přes ilyrské a římské období až po vládu Benátek a novější dějiny. Park bude rozdělen do deseti tematických celků: Jeskyně Sirén, Odysseovo dobrodružství, Dinosauři na Brijunských ostrovech, Argonauté, Římský amfiteátr, Náměstí sv. Marka v Benátkách, Římská vesnice, Istrijská vesnice a Věž. Návštěvníci tu najdou spoustu technických atrakcí včetně horských drah a vodních atrakcí s vodopády, adrenalinová dobrodružství, různá představení a show, trojrozměrné projekce a nejmodernější technologie používané ve světových zábavních parcích. Čím víc adrenalinu, tím větší bude zájem o park mezi turisty.

Tematický park bude budován na lokalitě zvané Frata, s níž územní plán Istrijské župy počítá jako se zónou pro zábavu a rekreaci. První etapa by měla být uvedena do provozu v roce 2020, případně i o něco dříve.

Podle propočtů má budoucí park denně navštívit 5 000 osob, ročně pak 1,8 milionu osob. K této vysoké návštěvnosti by mělo přispět i každodenní lodní spojení s Benátkami. Investor chtěl původně vybudovat ohromný aquapark, ale vzhledem ke konkurenci již fungujícího aquaparku Aquacolors v Poreči od tohoto záměru ustoupil a rozhodl se pro tematický park mýtů a bájí.

Realizaci projektu by mělo pomoci jeho zařazení mezi strategické investiční projekty Chorvatské republiky (podrobněji v článku: Velké strategické turistické projekty v Chorvatsku).


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat