Národní parky a chráněné krajinné oblasti v Chorvatsku mají společnou webovou prezentaci

Všech osm národních parků a jedenáct chráněných krajinných oblastí v Chorvatsku získalo nový společný web - Parkovi Hrvatske. Poprvé tak se na jedno místo soustřeďují veškeré informace a zajímavosti o nich, a to chorvatštině, angličtině, němčině a italšti

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Národní parky a…
Publikováno: 31.05.2016

Na tiskové konferenci svolané v polovině března Ministerstvem ochrany životního prostředí a přírody bylo oznámeno, že všech osm národních parků (nacionalni parkovi) a jedenáct chráněných krajinných oblastí (parkovi prirode) v Chorvatsku získalo nový společný web - Parkovi Hrvatske. Poprvé tak se na jedno místo soustřeďují veškeré informace a zajímavosti o nich, a to chorvatštině, angličtině, němčině a italštině.

Krka
Skradinské vodopády v národním parku Krka

Projekt zpracování společného webu se realizuje v rámci projektu PARCS, který díky finančním prostředkům z globálního fondu pro životní prostředí (GEF) již po dva roky provozuje Program Spojených národů pro rozvoj (UNDP) v Chorvatsku, a to ve spolupráci s Ministerstvem ochrany životního prostředí a přírody v Chorvatské republice.

Na webu najdou zájemci víc než sto textů o přírodních a kulturních hodnotách v parcích, devět set fotografií, na osm set možných aktivit v parcích, více než tisíc stezek a lokalit vyznačených na mapách. Mohou si naplánovat návštěvy parků, vybrat si pěší cesty a cyklistické stezky s údaji o jejich obtížnosti a dostupnosti.

Současně s novými webovými stránkami byla založena i stránka na Facebooku, která bude aktivně komunikovat se všemi, kdo milují přírodu a váží si jí. Na web nebo na sociální sítě je možno umisťovat videa nebo fotografie, které pořídí při návštěvě chorvatských parků. Také se plánuje zřídit on-line prodej vstupenek do kteréhokoli z devatenácti parků. Pracuje se na rozvoji mobilní aplikace „Parkovi Hrvatske“, která návštěvníkům parků usnadní orientaci v nich.

Nové webové stránky s jednotnou vizuální identitou přispějí k lepší propagaci chorvatských národních parků a chráněných krajinných oblastí, ke zvyšování povědomí veřejnosti o těchto chráněných lokalitách a k podpoře udržitelného rozvoje regionů, v nichž se parky nacházejí.


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat