Omiš - Sport

Malebné městečko ve skalách a oblíbené dalmátské letovisko přitahuje pozornost díky řece Cetině v úchvatné soutěsce, písečné pláži, starobylému centru i divoké pirátské minulosti. Různorodý terén si užijí adrenalinoví sportovci i rodiny s dětmi.

Chorvatsko... Místa... Omiš ... Sport

Omiš a jeho okolí poskytuje skvělé zázemí pro nejrůznější typy sportů. Na své si přijdou hlavně příznivci adrenalinových zážitků. Ráno můžete sjíždět divokou řeku, v poledne slézat na laně kaňon řeky Cetiny, odpoledne vystoupáte na vrchol hory, z kterého se díky paraglidingu snesete na písečnou pláž, kde se při západu slunce ponoříte do chladivých, šumících vln moře. Anebo si to celé naplánujete postupně do několika dní. Záleží jen na vás, do čeho se pustíte a co všechno zvládnete.

Následující informace představují pouze stručný popis sportovních možností, které v Omiši máte. Podrobnosti hledejte v tematickém článku.

Sporty na zemi

  • Jednu z největších sportovních atrakcí v okolí Omiše představuje Zip Line adrenalinová lanovka, kterou se můžete svézt vysoko nad kaňonem řeky Cetiny.
  • Městečko a jeho okolí protínají četné turistické a cyklistické stezky, které jsou skvěle upravené a značené. Dostanete se po nich do pirátských pevností, na vrcholky blízkých kopců i do mnoha malebných vesniček.
  • V kaňonu Cetiny i na přilehlých strmých skalách se můžete věnovat volnému skalnímu lezení. Instruktora i půjčovnu vybavení seženete snadno ve městě.
  • Kdo adrenalin nerad, zůstane klidně u klasických sportů a her. Zkute třeba fotbal, basketbal, plážový i běžný volejbal, tenis nebo kuželky. Vše potřebné vám půjčí na všech omišských sportovištích.

Sporty na vodě

  • Řeka Cetina je místy mírná a místy divoká, nabízí tak prostor pro spoustu aktivit: užijete si tu poklidné veslování s dětmi, nebo adrenalinový rafting. Cetinu můžete sjíždět také na kajaku, či kanoi.
  • Omiš přeje potápění. Najdete tu jeden z nejrozmanitějších potápěčských terénů na Jadranu. Mělké podmořské rovinky i tajemná zakoutí v hloubkách. Poblíž městské pláže ztroskotala za 2. světové války loď - jejímu vraku se můžete potopit, leží v hloubce 3 metrů.
  • Náročný potápěčský terén představuje zátoka Vruja, kde k potápění potřebujete odborný dozor. V zátoce se mísí slaná a sladká voda, proto zde žije mnoho rozmanitých druhů ryb.
  • Místní obyvatelé milují windsurfing, v některých lokalitách fouká každý den příhodný a příjemně teplý vítr. Surfaři se pohybují nejčastěji na pláži Ribnjak při vjezdu do Omiše a na pláži Lokva Rogoznica.

Sporty ve vzduchu

  • Omiš patří mezi chorvatská letoviska, kde zažijete dobrodružství také ve vzduchu. Proleťte se na rogalech, nebo se vrhněte na paragliding.

Vaše hodnocení místa

133 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Tomáš Klapetek

Super dovolená v Omiši , hlavně sjezdy na raftech po řece Cetině

Tomáš Matonoha

Omiš a okolí nádherné včetně cyklistických výletů a skal pro lezení.

Radka Šprochová

Omiš již dávno nepatří mezi poklidná místa. Vrátili jsme se zde po 8mi letech a z malebného místa, které jsme znali je jedno obrovské tržiště plné polských turistů. Cesty,chodníky, pláže i obchůdky jsou přeplněné. Nejen pláže v Omiši, ale také pláže v okolí Mimice, Čelina jsou plné polských turistů, kteří se opíjí přímo na plážích a večer dělají neskutečný rachot a "bordel". Do 30.6. to ještě bylo únosné, ale od 1.7. invaze poláků nabrala na intenzitě a jejich nechutné hlasité projevy i při koupání v moři odrazovala většinu lidí na pláži. Obrovské zklamání, do Omiše se již vracet nebudeme. ( pobyt 20.6-5.7. 2018 Omiš + Čelina )

Lucia Hudecová

Krásne mesto Omiš, pekné pláže. Vlieva sa tu do mora rieka Cetina. Dá sa ísť na výlet raftom na Cetinu (my sme nemali odvahu :D ) Inak relatívne pokojné miesto aj v noci, boli sme koncom sezóny aj s deťmi.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook