OSTROV RAB - Zábava

Rab je známý jako ostrov slunce, písku, moře a krásy. Může se pochlubit největším počtem písečných pláží na Jadranu - je jich tu na třicet. Největším střediskem cestovního ruchu je město Rab s cennými kulturně-historickými památkami.

Chorvatsko... Místa... OSTROV RAB ... Zábava
  • Největší zábavní akcí na ostrově je slavnost "Rabska fjera", která se koná po tři dny koncem července (25. - 27.7.). Evokuje návrat do středověku starých řemesel, která zde v uličkách Rábu provozují desítky řemeslníků, oblečených do historických krojů; razí zde mince, pečou naložené ryby, barví hedvábí, zhotovují keramiku, pracují se dřevem, kamenem a kovem. Nechybí žongléři, hudebníci atd.  Podrobněji aktualita: Středověká "Rabska fjera" – nejpřitažlivější slavnost na Kvarnerských ostrovech.
  • Rytířský turnaj (Viteški turnir) "Rábští střelci" (Rapski samostrličari) k poctě sv. Kryštofa (Sveti Kristofor), patrona Rábu, se koná vždy 9.5., 30.5., 27.7. a 15.8. na památku hrdinné obrany Rábu před normanským nájezdem r. 1075. Součástí je i průvod, hry, tanec, zpěv atd. Tato tradice se s přestávkami udržela od 14. stol. Podrobněji tematický článek: Rábská rytířská soutěž střelců.
  • Soutěž o nejlepší sochařské dílo postavené z písku - Festival soch z písku (Festival skulpture u pijesku) probíhá vždy v polovině června na Rajské pláži v Lopar.
  • V letních měsících ožívají náměstí a další atraktivní prostranství města zábavními programy a koncerty: náměstí Sv. Kryštofa (Trg. Sv. Kristofora) a Trg Municipium Arba na nábřeží.
  • Dlouho do noci můžete posedět a pobavit se v podnicích v historickém centru. Nejvíce je jich v oblasti náměstí Sv. Kryštofa - Donja ulica - Trg Municipium Arba.
  • Koktejl při západu slunce vychutnáte v Beach Baru Banova vila na stejnojmenné pláži pod městskými hradbami.
  • Festival jehněčího masa (Festival otočne janjetine) nabízí možnost ochutnat speciality z jehněčího masa, jak se připravují na Rábu.
  • Místní obyvatelstvo si zachovalo četné staré zvyky a konají se zde tradiční lidové slavnosti, které jsou pro turisty zajímavou a přitažlivou podívanou. Nejoblíbenější jsou Rybářské noci nebo také slavnosti(Ribarske noći - fešte), které se konají v každém městě či obci na ostrově, aby se mohli seznámit s tradičním rybářským řemeslem a kuchyní. Gastronomickou nabídku doprovází zábavní a hudební program.

Vaše hodnocení místa

126 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook