Korčulský barokní festival bude i letos, jen v kratší podobě

Korčulský barokní festival je jeden z mála festivalů zaměřených na barokní hudbu. Letos se koná od 3. do 13. září.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Korčulský barokní…
Publikováno: 02.09.2020

Korčulský barokní festival (Korčulanski barokni festival) je jeden z mála takto profilovaných festivalů v Chorvatsku a za poměrně krátkou dobu své existence se stal nedílnou součástí kulturní nabídky města Korčuly. Byl založen v roce 2012, aby propagoval lokální i evropskou hudební tradici a kulturní dědictví. Na festivalu vystupují nejprestižnější evropské soubory a sólisté, kteří se specializují na barokní hudbu, např. z Dánska, Španělska, České republiky, Nizozemska, Itálie, Velká Británie a Chorvatska.

Prostředí historických památek ostrova Korčuly vytváří jedinečnou atmosféru pro jednotlivé koncertní večery, které se konají v korčulské katedrále sv. Marka, dalších kostelech i atriu staré radnice. Právě společné působení kouzla barokní hudby a atraktivních historických lokalit přináší návštěvníkům mimořádný zážitek.

Korčula
Korčula

Devátý Korčulský barokní festival se letos koná od 3. do 13. září, a to v kratší podobě než bylo původně zamýšleno. Pandemie koronaviru a bezpečnostní opatření, které se dotkly všech kulturních akcí a shromažďování, znemožnily realizaci plánovaného programu a účast hudebních souborů ze zahraničí. Organizátoři věří, že i přes všechna omezení budou návštěvníci spokojeni s rozmanitým programem v podání špičkových chorvatských umělců. Kromě Chorvatského barokního souboru (Hrvatski barokni ansambl) pod uměleckým vedením ředitelsky Korčulského barokního festivalu, houslistky Laury Vadjon vystoupí také dva nadějné mladé soubory - barokní hvězdy "Early Delight" s programem anglických mistrů a "Trio Eusebius", které vybraným repertoárem připomene 250. výročí narození Ludviga van Beethovena.

O slavnostní zahájení před branami města se postará historický soubor KUD Moreška (Rytířská hra moreška na Korčule), který za doprovodu Chorvatského barokního souboru (Hrvatski barokni ansambl) předvede představení "Barokní moreška" (Barokna moreška).

Podrobný program najdete na oficiálních stránkách: Korčulanski barokni festival/Korkyra Baroque Festival.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: ostrov Korčula


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat