Nejznámější chorvatská pláž "Zlatni Rat" má vlastní webové stránky

Nejznámější jadranská pláž a symbol Chorvatska, Zlatni Rat na ostrově Brač, získala vlastní webové stránky. Jejich cílem je informovat návštěvníky o nabídce služeb na pláži

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Nejznámější…
Publikováno: 30.07.2020

Nejznámější jadranská pláž a symbol Chorvatska, Zlatni Rat na ostrově Brač, získala vlastní webové stránky. Jejich cílem je informovat návštěvníky o nabídce služeb na pláži, předpovědi počasí, pravidlech chování, provozu na pláži a různých zajímavostech.

Jako první pláž v Chorvatsku má vlastní webovou prezentaci v chorvatštině a angličtině: Zlatni Rat/Golden Horn. Na stránkách lze najít, jaké jsou na pláži kavárny, denní bary a provozovny rychlého občerstvení, kolik stojí půjčení lehátka a slunečníku, jaké sportovní a plážové aktivity se dají provozovat atd.

Na stránkách si lze prohlédnout celou řadu videí nejen ze samotné pláže (od různých autorů, windsurfing, kitesurfing atd.), ale i z různých zajímavých míst Bolu a okolí (turistická prezentace Bolu, památky, cyklistické a pěší stezky, tenisová destinace, Vidova gora atd.).

Pláž Zlatni Rat (Zlatý mys) byla v mnoha anketách vyhlášena nejkrásnější pláží Chorvatska a často také figuruje i v celosvětových žebříčcích různých cestovatelských serverů a periodik.

Tento jedinečný přírodní fenomén se nachází u městečka Bol na jižním pobřeží ostrova Brače, přibližně 1,5 km západně od bolského přístavu. Má tvar trojúhelníku vybíhajícího z pobřeží v délce 630 metrů. S jeho špičkou si mořské proudy každý den pohrávají, takže se tvar průběžně mění. Někdy je špička zahnutá doprava, jindy zase doleva. Při zimních bouřích se někdy úplně zatočí. Navzdory mylným představám pláž není tvořena z písku, nýbrž z drobných oblázků. Vznikla nánosem ze skalnaté rokle, která vyúsťuje z masívu hory na ní (Vidova gora, 778 metrů).

Vstup do vody na nejatraktivnější části pláže, tedy na její špičce, je překvapivě strmý. A při výstupu z vody se leckdo trochu zapotácí, jak se boří do vysoké vrstvy drobných oblázků. I trochu nižší teplotu vody mají na svědomí mořské proudy. Ti, kteří se věnují windsurfingu a kitesurfingu, najdou tu ideální podmínky, protože Bol patří k nejvyhledávanějším jadranským surfařských destinacím.

A jak se na pláž dostat? Nejjednodušší to mají hosté ubytovaní v Bolu, kteří pohodlně dojdou po pobřežní promenádě nebo se svezou elektrickým vláčkem. Turisté ubytovaní v letoviscích na pobřeží nebo na okolních ostrovech mohou využít nabídky cestovních agentur a zaplatit si organizovaný výlet lodí. Pláž bývá nejčastěji jednou ze zastávek celodenního okruhu a účastníci si užijí jen jen krátké vykoupání. Do Bolu také jezdí pravidelná rychlá lodní linka Split - Bol - Jelsa i několik dalších sezónních linek.

Uvádí se, že kapacita pláže je pět tisíc osob. Vzhledem k tomu, o jaký turistický magnet se jedná, bývala touto dobou většinou zcela zaplněná. Letos mají návštěvníci jedinečnou šanci zažít pláž trochu volnější.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Bol


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat