Cestopis: Cesta obytným vozem k moři on-line - Díl 3.

Letošní cesta do Chorvatska živě: první místo našeho testovacího pobytu - Camping Park Umag

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Cestopis: Cesta…
Publikováno: 18.06.2020

Letošní cesta do Chorvatska (a později Itálie) živě. Cestujeme v přímém přenosu s půjčovnou obytných vozů AutoPartner PLUS s. r. o. Liberec obytným vozem HYMER Tramp S 685 k moři.

Díl 3. Umag: první místo našeho testovacího pobytu - Camping Park Umag
pátek 12. června, 11.00 hod.

Po krátké cestě ze slovinsko-chorvatské hranice jsme dojeli do Camping Park Umag, moderního kempu, který se nachází 8 km jižně od města Umag (nejsevernějšího města chorvatského pobřeží) a 5 km severně od města Novigrad. Za "normálních okolností" bychom se kempu této velikosti trochu obávali, mohl by být více rušný, než by si člověk o dovolené mohl přát. Nicméně při současném (odhadujeme) tříprocentním vytížení, kdy pro sebe při troše snahy o správný výběr parcely máte celou "ulici", jeho velikost přináší mnoho pozitiv. Provozovatel má dostatek prostředků na investice.

Camping Park Umag, parcely a jejich obsazenost

Tento díl jsme nechtěli psát příliš dlouhý. Obrázky ve fotogalerii řeknou více než tisíc slov. Pokud jste si ještě nezvykli na 5hvězdičkové kempy zejména na severním Jadranu v Itálii, asi vás překvapí kvalita sociálních zařízení tohoto kempu, samozřejmě myslíme pozitivně. V kempu je sociální zařízení na deseti místech, velikost každého tipujeme na 1000 m2.

Jsou nejen vždy čistá, ale každá sprcha nebo záchod mají v odděleném prostoru vlastní deskové umyvadlo, takže odpadá jakýkoli kontakt s ostatními hosty při jejich návštěvě. K dispozici jsou zvláštní zóny pro děti, které jsou jim ergonomicky uzpůsobené. Dále můžete využít venkovní umyvadla skoro v zeleni, pokud je vám za hezkého počasí líto se na pár minut "zavřít".

Další zónou sociálních zařízení je prostor pro praní nejen s umyvadly, ale i s naprosto nově vypadajícími pračkami a sušičkami, a také pěkně provedený prostor pro mytí nádobí. Prostě co víc si přát... a navíc, když to všechno máte letos (aspoň zatím) skoro jen pro sebe ;-)

Parcely v některých zónách kempu jsou dobře stíněné vzrostlými stromy. Jsou přístupné po úzkých asfaltových silničkách, které jsou kolmé na "hlavní tepnu", na které při naší návštěvě nic moc netepalo (to myslíme opět pozitivně!).

Jedno ze sociálních zařízení s malým hřištěm

Právě byla dokončována nová (druhá) soustava bazénů a nová (též druhá, nepočítáme-li bistra) restaurace. Podle vizualizací bude vše provedeno podle vysokých standardů provozovatele zařízení.

Koupání je trochu "chorvatské", přístup do vody je buď z oblázkových (malých) pláží nebo z betonových (velkých) plat. Ale to je na Jadranu standard. A voda je samozřejmě průzračná!

Pokud hledáte na severním Jadranu komfortní kemp, můžeme vám Camping Park Umag rozhodně doporučit. Ušetříte čas plněním a vypouštěním vody a údržbou záchodové nádrže vašeho karavanu, tady totiž rozhodně vlastní sociální zařízení v karavanu používat nebudete!

Zítra doplníme informace o tom, jak v současné době fungují služby v blízkých městech Umagu, Novigradu a Poreči, které v rámci našeho testovacího pobytu navštívíme v sobotu. A přidáme tip na cyklovýlet!

Prostor pro mytí nádobí

Díl 3. - praktické informace: Ceny Camping Park Umag (uvedeny s mírným zaokrouhlením):

  • parcela Classic (naprosto postačující komfort pro obytné auto): červen 16 EUR / noc, prázdniny 16 - 25 EUR / noc, září 10 EUR / noc
  • dospělá osoba (od 12 let): červen 7 EUR / noc, prázdniny 6 - 10 EUR / noc, září 5 EUR / noc
  • děti 5 - 11,99 let: červen 4 EUR / noc, prázdniny 4 - 6 EUR / noc, září zdarma

Celou cestu s praktickými informacemi a radami podrobně popisujeme na webu a Facebooku. Sledujte nás na:


Mohlo by vás zajímat