Marina Punat získala nejvyšší chorvatské jachtařské ocenění "Zlatá kotva"

"Jachtařská hlídka" deníku Jutarnji list po Jadranu a hodnotila služby jachtařských přístavů, od Umagu na severu až po Dubrovník na jihu. Nejlepší byla Marina Punat.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Marina Punat…
Publikováno: 26.09.2019

Celkem sedmdesát dní cestovala posádka jachtařů a novinářů zvaná "Jachtařská hlídka" (Nautička patrola) deníku Jutarnji list po Jadranu a hodnotila služby jachtařských přístavů. Navštívila 34 jachtařských přístavů i malá kotviště ve skrytých zátokách, od Umagu na severu až po Dubrovník na jihu.

Novináři deníku Jutarnji list při svém putování prováděli průzkum mezi jachtaři na základě anketních dotazníků, které vyplňovali jachtaři – hosté marin. Ti odpovídali na sedm otázek týkajících se úpravnosti, organizace a čistoty mariny, přívětivosti personálu i pohostinské, zábavní a sportovní nabídky. Známkami od jedné do pěti pak hodnotili tato kritéria.

Celková známka mariny je tvořena ze 70 procent výsledky ankety a z 30 procent známkou členů Jachtařské hlídky, kteří také udělovali každé marině známky od jedné do pěti, ale jen za celkový dojem.

Po skončení svého putování novináři vyhodnotili všechny výsledky a tento týden udělili nejlepším marinám ocenění – "Zlatou kotvu" (Zlatno sidro). První místo získala bezkonkurenčně Marina Punat v Punatu na ostrově Krku, nejstarší jachtařský přístav na Jadranu (podrobněji v článku: Kulaté výročí jachtařského přístavu "Marina Punat" na ostrově Krku). Na druhém místě se umístila ACI Marina Cres v Cresu na stejnojmenném ostrově a na třetím ACI Marina Skradin ve Skradinu u na řece Krce u Šibeniku. Zvláštní uznání Chorvatská marina No. 1 obdržela ACI Marina Rovinj, která se po přestavbě stala nejluxusnější chorvatským jachtařským přístavem. Cenu "Moje nejkrásnější marina" dostala podle hlasování jachtařů ACI Marina Dubrovnik v Dubrovníku. Slavnostního udílení v nově otevřeném hotelu Grand Park v Rovinji se zúčastnili ministr cestovního ruchu Gari Capelli a ředitel Chorvatského turistického sdružení Kristjan Staničić.

Projekt "Jachtařská hlídka", jehož cílem bylo zvyšování kvality služeb chorvatských jachtařských přístavů, organizovala společnost Hanza Media, největší mediální společnost v jihovýchodní Evropě, která vydává pět deníků a třicet časopisů, mezi nimi i Jutarnji list. Akce probíhala pod patronací Chorvatského turistického sdružení, ve spolupráci s Ministerstvem cestovního ruchu a s finanční pomocí řady sponzorů.

Informace:


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat