Jachtaři mohou využít novou marinu v Istrii – v Medulinu

Marina Puntica může sloužit nejen jako jedna ze zastávek při plavbě podél istrijského pobřeží, ale i jako východisko pro plavby do oblasti Kvarneru.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Jachtaři mohou…
Publikováno: 21.08.2019

Jachtaři, kteří se vydají na toulky kolem istrijského pobřeží, mají k dispozici další jachtařský přístav. Nazývá se Puntica a lze ji najít v nejjižnějším cípu Istrijského poloostrova, v oblíbeném letovisku Medulin.

Společnost Adriatic Yacht Charter do výstavby a zařízení nové mariny investovala 15 milionů kun.

Jachtařský přístav Puntica nabízí 85 stání na moři s přípojkami elektřiny a vody, parkoviště, recepci, sanitární zařízení, stání na pevnině a technický servis. Zatím chybí restaurace a kavárna, ale i s těmi se v budoucnu počítá.

Firma Adriatic Yacht Charter se zabývá především pronájmem plachetnic, katamaránů a motorových lodí. Se svými čtyřmi základnami, v Pule, Medulinu, Kaštelech a Dubrovníku, pokrývá většinu chorvatského pobřeží. Puntica je její prvním jachtařským přístavem.

Jachtaři jistě ocení výhodnou polohu mariny. Ta totiž může sloužit nejen jako jedna ze zastávek při plavbě podél istrijského pobřeží, ale i jako východisko pro plavby do oblasti Kvarneru – na ostrovy Cres, Krk, Lošinj a další.

Informace: Adriatic Yacht Charter

Zdaleka největší letošní událostí v nautickém cestovním ruchu v istrijské oblasti bylo otevření luxusní ACI Mariny Rovinj, která prošla přestavbou modernizací za 150 milionů! Spolu s novým přepychovým hotelem Park, dokončeným letos na jaře, tvoří ojedinělý architektonický celek s výhledem na historické centrum Rovinje. Více informací o této marině najdete na stránkách společnosti Adriatic Croatia International Club – ACI Marinas.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Medulin


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): mint.gov.hr

Mohlo by vás zajímat