Nová okružní lodní linka v Šibenickém zálivu

Na lodi se můžete vydat po zajímavých místech Šibeniku a užít si nádherné panorama města z mořské hladiny.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Nová okružní lodní…
Publikováno: 15.08.2019

Díky novému projektu města Šibeniku se rozšíří možnosti, jak mohou turisté cestovat po městě a poznávat i blízké okolí. Nová okružní lodní linka spojuje zajímavá místa v Šibenickém zálivu a umožní vidět z moře i protilehlé pevniny nádherné panorama města, kterému dominuje obnovená pevnost sv. Michala. Dosud si mohli takový výhled užívat jen ti, kteří do Šibeniku přijeli lodí, nebo ti, kteří se na protilehlou pevninu vydali autem, což znamenalo objet záliv po magistrále až za Šibenický most a po lokální silnici dojet k průlivu sv. Antonína (Kanal Sveti Ante), tedy absolvovat přibližně 13 kilometrů. A to podnikl jen málokdo.

Šibenik
Šibenik (autor: Pavel Ženčák)

Nová okružní lodní linka má následující trasu:

  • Autobusové nádraží (Autobusni kolodvor)
  • Rybářský přístav Mandalina (Ribarska luka Mandalina)
  • Šibenické nábřeží – před Knížecím palácem u dvou historických děl (Šibenska riva)
  • Pláž Martinska (Plaža Martinska)
  • Šibenické nábřeží – u dvou historických děl
  • Rybářský přístav Mandalina
  • Autobusové nádraží

Lodní linku provozuje společnost Avalon Yachting s lodí "Avalon" o kapacitě čtyřicet míst k sezení. Cestující si mohou během plavby koupit osvěžující nápoje. Celá trasa trvá 105 minut. Loď jezdí šestkrát denně. První spoj se vydá na cestu vždy v 8 hodin ráno a poslední v 19 hodin večer. Jízdenka stojí symbolických 10 kun a je k dostání přímo na lodi.

Martinska bývala po dlouhá léta oblíbeným výletním místem a koupalištěm Šibeničanů. Jezdili se tam nejen vykoupat, ale i pobavit v restauraci u pláže, kde živá hudba vyhrávala až do ranních hodin. Dopravu zajišťovaly lodní linky z šibenického přístavu. Zlatá doba skončila vybudováním Šibenického mostu. Po dlouhých letech chátrání byla pláž znovu upravena a letos se Martinska stala festivalovou destinací, která hostí celou řadu letních hudebních festivalů.

Informace najdete na stránkách města Šibeniku Brodska linija/Boat Tour Šibenik - Mandalina - Šibenik - Martinska

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Šibenik - Solaris


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat