Začíná největší festival elektronické hudby v Evropě - splitský "Ultra Europe"

Letos to bude již posedmé, co se Split stane cílem milovníků elektronické taneční hudby z celé Evropy, kde zahrají: Afrojack, Carl Cox, David Guetta...

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Začíná největší…
Publikováno: 09.07.2019

Letos to bude již posedmé, co se středodamatská metropole Split stane cílem milovníků elektronické taneční hudby z celé Evropy. Festival "Ultra Europe" se bude od 11. do 17. července konat ve Splitu a na třech středodalmatských ostrovech - Hvaru, Brači a Visu.

Největší letošní novinkou je, že hlavní program "Ultra Europe - Resistance Croatia" se neuskuteční na splitském stadionu Poljud, jako v uplynulých letech, ale na stadionu Park Mladeži, který se nachází kilometr východním směrem od Poljudu. Podle dohody města Splitu s organizátory festivalu bude nová lokalita dějištěm festivalu i v následujících letech.

Na festivalu se představí světově proslulá jména současné elektronické hudby, například Afrojack, Alesso, Armin Van Buuren, Carl Cox, David Guetta, Steve Aoki, Adam Beyer, Jamie Jones, Dubfire, DJ Snake, Joseph Capriati, Maceo Plex a The Chainsmokers.

Za šest let existence se festival Ultra Europe stal největší akcí, která se kdy v Chorvatsku uskutečnila. A čísla z loňského roku hovoří jasně: festival navšítvilo více než 200 tisíc návštěvníků ze 140 zemí světa.

Ultra Music Festival vznikl v roce 1999 jako jednodenní akce v Miami a postupně se rozrostl v jeden z největších EDM festivalů (Electronic Dance Music) na světě. Ultra Music Festivaly probíhají po celém světě - v americkém Miami, v Koreji, Číně, Japonsku, Mexiku, Brazílii, Jihoafrické republice, Austrálii a jedinou destinací v Evropě je právě Chorvatsko. Již loni došlo k dohodě mezi společností ULTRA Worldwide a jejím chorvatským partnerem MPG Live, že festival zůstane v Chorvatsku až do roku 2022. Rovněž byla domluvena finanční podpora od města Splitu, Splitsko-dalmatské župy a ministerstva cestovního ruchu.

Letošní festival bude zahájen ve čtvrtek 11. července "Opening Party - Resistance Split" ve splitském klubu Hemingway. Hlavní třídenní program "Ultra Europe - Resistance Croatia" se bude konat od pátku 12. do neděle 14. července na stadionu Park Mladeži ve Splitu. V pondělí 15. července vypluje regata plachetnic "Ultra Yacht Regatta" na ostrov Brač, kde se v klubu 585 na proslulé pláž Zlatý mys (Zlatni Rat) v Bolu uskuteční "Regatta Party". Další akce nazvaná "Ultra Beach" proběhne v úterý 16. července na sousedním ostrově Hvaru, na pláži Amfora Grand Beach Resortu v městě Hvaru a večer bude následovat "Ultra Beach After Party - Resistance Hvar" v klubu Carpe Diem Beach Club na pláži Stipanska na blízkém ostrůvku Marinkovac. Festival zakončí "Closing party - Resistance Vis" ve středu 17. července v pevnosti Fort George u města Visu na stejnojmenném ostrově.

Program "Ultra Europe 2019":

  • 11.7. Resistance Split (Opening party), Hemingway, Split
  • 12.7. - 14.7. Ultra Europe - Resistance Croatia, Split, Park Mladeži
  • 15.7. Regatta Party, pláž Zlatý mys (Zlatni Rat), Club 585, Bol (Brač)
  • 16.7. Ultra Beach, pláž hotelu Amfora, Hvar (Hvar)
  • 16.7. Resistance Hvar, Ultra Beach After Party Carpe Diem Beach Club, Hvar (Hvar)
  • 17.7. Resistance Vis (Closing Party), pevnost Fort George, Vis (Vis)

Informace: ULTRA EUROPE 2018.

Oficiální after-movie: Ultra Europe Aftermovie 2018.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Střední Dalmácie


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat