Jedinečný běžecký závod na stonských hradbách - "Ston Wall Marathon"

I když je "Ston Wall Marathon" mladým a co do počtu závodníků malým závodem (v loňském roce se zúčastnilo 179 běžců), je mimořádný jedinečnými přírodními a historickými lokalitami, jimiž vede.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Jedinečný běžecký…
Publikováno: 17.09.2018

Ston je městečko v jižní Dalmácii, které leží na úzké šiji spojující pevninu s poloostrovem Pelješac. necelých 60 km severně od Dubrovníku. Do povědomí turistů se dostalo svou unikátní soustavou mohutného, pozdně středověkého opevnění (Hradby města Stonu jsou zpřístupněny turistům), vybudovaného Dubrovnickou republikou na ochranu zdejších salin (viz článek: Ston - město soli).

A právě po stonských hradbách je závod pojmenován - "Ston Wall Marathon". Jsou nejnáročnějším úsekem závodu, který závodník absolvuje hned na samém začátku závodu.

Ston
Ston

Na výběr jsou tři trasy: klasická maratonská trasa "Rockwill" na 42 km, střední trasa "Stone" na 15 km a krátká "Rocky" pouze na 4 km. Všechny mají start a cíl ve Stonu.

I když je "Ston Wall Marathon" mladým (letos se běží jedenáctý ročník) a co do počtu závodníků malým závodem (v loňském roce se zúčastnilo 179 běžců), je mimořádný jedinečnými přírodními a historickými lokalitami, jimiž vede. Ať už to jsou nedotčené pobřežní partie s nádhernými výhledy na moře, saliny, kde se těžila sůl již ve 14. století, nebo stonské hradby – památka nominovaná na seznam světového kulturního dědictví organizace UNESCO.

Závod se koná v sobotu 23. září. Veškeré informace o přihlášení, zápisném, trase apod. získáte na stránkách Ston Wall Marathon: www.ston-wall-marathon.com


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat