OSTROV BRAČ - Kultura

Ostrov Brač je třetí největší a současně nejvyšší ostrov Jadranu. Má cenné historické památky, mimo jiné 116 kostelů a kostelíků, přírodní rarity, krásné pláže a vynikající podmínky pro rekreaci.

Chorvatsko... Místa... OSTROV BRAČ ... Kultura
  • Muzeum ostrova Brače (Muzej otoka Brača) ve Škripu ukrývá římské mauzoleum a cenné římské archeologické nálezy. Více informací: Starobylý Škrip, jedna z nejcennějších památek na ostrově Brači.
  • Největší galerií výtvarného umění na ostrově představuje Galerie "Branislav Dešković" v Bolu, kde umístěna cenná galerie moderních obrazů a soch chorvatských umělců. Informace: Galerie výtvarného umění v letovisku Bol na Brači
  • Velkým kulturním zážitkem je návštěva odlehlého skalního kláštera Blaca (viz tematický článek: Skalní klášter Blaca - nejzajímavější výletní cíl na Brači) v jihozápadní části ostrova.
  • Na koncert vážné hudby lze zajít do dominikánského kláštera v Bolu v rámci letního cyklu "Bolsko lito", na letní scénu u kostela v Supetaru nebo do župního kostela v Postiře.
  • Koncerty folklorní hudby, zejména vokálních lidových skupin zvaných klapy, se v létě odehrávají na otevřených letních scénách, nábřežích a náměstích.
  • Filmové festivaly mají tradici v Bolu, Supetaru a Postiře.

Fotogalerie (5)

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Krásny ostrov, býval tu pán Kukučín :) Určite si choďte pozrieť k pamätnému domu.
Vynikajúce služby. My sme bývali v súkromí, ale za pár eur skutočne krásna dovolenka. 10 dní je na spoznanie Braču málo, my sme si pobyt predĺžili. Odporúčam aj návštevu mesta Bol a pláže Zlatni rat!

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook