Rovinj - Kultura

Rovinj se pokládá za nejmalebnější, nejromantičtější a nejfotogeničtější město v Istrii. Je současně jedním z nejoblíbenějších istrijských letovisek, jehož pláže, hotely, kempy a apartmány se rozkládají na sever i na jih od historického centra.

Chorvatsko... Místa... Rovinj ... Kultura
  • Návštěvníky Rovinje čeká bohatý kulturní program plný koncertů, návštěv výstav muzeí a výstav.
  • Pod názvem Letní festival Rovinj (Ljetni festival Rovinj) probíhají v kostelech sv. Eufemie (Sv. Eufemija) a sv. Františka (Sveti Franje) pravidelné koncerty vážné hudby.
  • Festival "Ba-Ro-Mus" (Festival barokne glazbe) v kostele sv. Františka (Sveti Franje) je zaměřen na barokní hudbu.
  • Muzeum města Rovinje (Muzej grada Rovinja) má cenné archeologické nálezy a uměleckou sbírkou. K vidění je expozice obrazů italských a německých mistrů z 15. až 19. stol., výstava gotických soch a sbírka děl chorvatských moderních umělců, především zdejších rodáků. V přízemí jsou obrazy lodí rakousko-uherského námořnictva. Adresa: Trg maršala Tita 11 Informace: www.muzej-rovinj.com.
  • Muzeum města Rovinje v uplynulých letech vždy v létě pořádalo velmi atraktivní výstavy předních výtvarných umělců 20. století, Salvadora Dalího, Pabla Picassa, Joana Miróa a Marca Chagalla. Měly velký úspěch velký úspěch u milovníků moderního umění.
  • Muzeum batany (Ekomuzej batana). Zajímavá je moderní expozice, která je věnována původní dřevěné rovinjské lodi zvané batana a tradiční stavbě lodí. Adresa: Obala pina Budicina 2. Informace: www.batana.org
  • Při Středisku pro výzkum moře Rudjera Boškoviće (Centar za istraživanje mora Institut Ruđer Bošković) je veřejnosti přístupné akvarium. Adresa: Obala Giordana Paliaga 5.
  • Grisia je nejen jméno uličky, ale i název velmi oblíbené tradiční akce, jednodenní výstavy obrazů výtvarných umělců i samouků, včetně dětí. Kdokoli tu může v daný den vystavit své obrazy a prodávat je. Výstava se koná druhou neděli v srpnu, od ranních hodin až dlouho do noci. Pro mnoho známých umělců se účast stala prestižní záležitostí.
  • Další letní uměleckou akcí je Výtvarná kolonie Rovinj (Likovna kolonija Rovinj), největší souborná výstava výtvarného umění.
    Informace: www.muzej-rovinj.com

Podrobnější informace v tematickém článku: Rovinj – město se samými superlativy.


Aktualita: Z nabídky kulturních, zábavních a sportovních akcí v Istrii v sezóně 2020

Vaše hodnocení místa

113 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Vlastimil Němec

Moje zamilované město kam se vracím každý rok

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook