OSTROV BRAČ - Koupání

Ostrov Brač je třetí největší a současně nejvyšší ostrov Jadranu. Má cenné historické památky, mimo jiné 116 kostelů a kostelíků, přírodní rarity, krásné pláže a vynikající podmínky pro rekreaci.

Chorvatsko... Místa... OSTROV BRAČ ... Koupání
  • Předností ostrova Brače jsou pro Dalmácii typické krásné oblázkové pláže v malebných zátokách s dostatkem zeleně a krásnou okolní přírodou. Najdou se tu však i romantické skalnaté pláže a dokonce i jedna písčitá pláž.
  • Symbolem nejen ostrova Brače, ale i celého chorvatského Jadranu je proslulá pláž Zlatý mys (Zlatni rat)  v Bolu, která se v žebříčcích nejkrásnějších pláží na světě řadí na přední místa. Vytváří částečně zalesněný trojúhelník z droboučkých oblázků vybíhající do moře. Vždy jedna strana trojúhelníku je závětrná a druhá návětrná, což znamená, že jedna strana je chráněná před větrem. Vítr tak může i během dne měnit tvar i velikost poloostrůvku. Byla vyznamenána tzv. Modrou vlajkou (viz aktualita: Ocenění pro pláže a jachtařské přístavy "Modrá vlajka" v roce 2019).
  • Bol však nabízí i další krásné pláže, které se táhnou od letoviska Bol podél pobřežní promenády směrem na západ i na východ až za dominikánský klášter.
  • Velkou raritu představuje písčitá pláž v malebné zátoce Lovrečina , která leží 3 km východbě od Postiry na severním pobřeží ostrova. Je velmi mělká, ideální pro hry ve vodě a rodiny s malými dětmi.
  • Oblázkové pláže s povlovným vstupem do moře a borovým lesem v okolí má Supetar. Na velmi dobře vybavených plážích západně od centra města Vlačica, Tri mosta, Banj, Bili rat a Vela luka najdete najdete sportovní vyžití, plážové bary, tobogány a vodní atrakce.
  • Další příjemné a trochu odlehlé pláže nabízí pobřeží západně od Supetaru až Sutivanu a stejně tak na opačné straně až do osady Splitska.

Fotogalerie (5)

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Krásny ostrov, býval tu pán Kukučín :) Určite si choďte pozrieť k pamätnému domu.
Vynikajúce služby. My sme bývali v súkromí, ale za pár eur skutočne krásna dovolenka. 10 dní je na spoznanie Braču málo, my sme si pobyt predĺžili. Odporúčam aj návštevu mesta Bol a pláže Zlatni rat!

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook