Chorvatsko nebude označeno jako červené ani po 7. září, říká o cestovním semaforu Jan Papež

Zprávy z tisku: Chorvaté jednoznačně prokázali, že situaci kolem šíření koronaviru řeší

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Chorvatsko nebude…
Publikováno: 02.09.2020

Většina Čechů se letos kvůli omezením v cestovním ruchu spojeným s pandemií koronaviru musela obejít bez cest do zahraničí. A ti, co vyjeli, byli často bezradní. O současné situaci debatovali na Českém rozhlasu Plus místopředseda pro vnější vztahy Asociace cestovních kanceláří Jan Papež, ředitel státní agentury CzechTourism Jan Herget a mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný.

Hlavně v případě cest na většinu území Španělska a do Rumunska doporučuje česká vláda opatrnost. V Británii teď musí Češi na 14 dní do karantény, stejně jako ve Finsku, Estonsku Norsku nebo Slovinsku.

Do Chorvatska nebudou povinné testy zatím jen do 7. září. "Rozhodnutí dát Chorvatsko na červené světlo nepadne, myslím, ani 7. září," prohlásil Jan Papež. Dodává, že Chorvaté jednoznačně prokázali, že situaci kolem šíření koronaviru řeší, třeba tím, že zavedli některá radikální opatření především uvnitř budov.

Češi si často při cestování neví rady. "Klienti jsou v podstatě bezradní. A to i ti, kteří se přes všechny potíže rozhodli dál cestovat, protože je to součást jejich životního stylu," odpovídá.

Mají totiž problém vybrat destinaci, která bude "otevřená" i za 14 dní nebo tři týdny. "Zmatek kolem hraničních přechodů, karantén a testů na covid-19... Pravidel je tolik a jsou tak nepředvídatelná, že to má samozřejmě velmi negativní vliv na rozhodování lidí: jestli vůbec cestovat, a pokud cestovat, tak kam," dodává Papež.

Zároveň velmi chválí spolupráci s ministerstvem zahraničí, které podle něj dělá, co může. Mnohdy ale nemá šanci ovlivnit rozhodnutí partnerských zemí, které ze dne na den mění podmínky cestování do svých zemí.

Zdroj: www.irozhlas.cz, 31.8.2020


Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Mohlo by vás zajímat