O víkendu se koná první trh chorvatských ostrovních produktů ve městě Krku

Kdo si chce nakoupit originální zemědělské produkty a rukodělné výrobky z různých chorvatských ostrovů, má jedinečnou možnost setkat se s nimi na jednom místě - ve městě Krku

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... O víkendu se koná…
Publikováno: 21.08.2020

Kdo si chce nakoupit originální zemědělské produkty a rukodělné výrobky z různých chorvatských ostrovů, má jedinečnou možnost setkat se s nimi na jednom místě - ve městě Krku. Pod názvem "Biseri Krka!" (Perly Krku) se koná o tomto víkendu 22. a 23. srpna na lokalitě Veli park ve městě Krku první trh chorvatských ostrovních produktů, který organizuje sdružení producentů "Hrvatski otočni proizvod" (Chorvatský ostrovní produkt)".

Cílem akce je propagace původních a autochtónních ostrovních produktů a suvenýrů, které nesou označení Chorvatský ostrovní produkt. Získat toto označení je pro výrobce či pěstitele z jadranských ostrovů prestižní záležitostí, neboť je zárukou původnosti, kvality a v neposlední řadě i exkluzivity. Uděluje je na tři roky Ministerstvo regionálního rozvoje a fondů Evropské unie za účelem propagace jadranských ostrovů. Chorvatská republika podnikla v posledních letech četná významná opatření, která měla podstatně zvýšit jak kvalitu života tamějších obyvatel, vytvořit podmínky pro další rozvoj ostrovů a zastavit odliv jejich obyvatel na pevninu, tak i zlepšit podmínky pro zahraniční turisty, kteří na ostrovech tráví svou dovolenou. Označení produktu či výrobku "Chorvatský ostrovní produkt" může být dobrým vodítkem při nákupu suvenýrů. Dosud toto označení získala téměř tisícovka produktů od 300 producentů z 24 ostrovů.

Označení "Chorvatský ostrovní produkt" nese široká škála zemědělských produktů a rukodělných výrobků, například vína, pálenky - rakije, likéry, olivové oleje, džemy, šťávy, salátové marinády, sýry, med, sušené ryby, rybí konzervy a paštiky, sladkosti, šperky, předměty z vlny, lidové kroje a jejich části, přírodní kosmetika, výrobky z kamene a olivového dřeva, oděvy, kabelky atd.

Přijďte se podívat, co všechno vytvořily šikovné ruce obyvatel jadranských ostrovů!

Informace:

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: ostrov Krk


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat