Cestování přes Rakousko při cestě do Chorvatska a zpět

Češi mohou do Rakouska cestovat bez povinnosti karantény či negativního testu a bez nutnosti udat důvod cesty.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Cestování přes…
Publikováno: 17.08.2020

Kvůli rostoucímu počtu případů nákazy koronavirem vydalo v pátek Rakousko nejvyšší stupeň varování před cestami do Chorvatska. Platí od pondělí 17. srpna. Chorvatsko minulý týden zaznamenalo nejvyšší počet nově nakažených od počátku epidemie.

Češi mohou do Rakouska cestovat bez povinnosti karantény či negativního testu a bez nutnosti udat důvod cesty. Po návratu nemusí Češi předkládat negativní test, ani podstoupit nucenou karanténu. Turisté vracející se z Chorvatska přes Rakousko do České republiky nemusí předkládat negativní test na koronavirus, pokud projedou Rakouskem bez zastávky (dokládá se např. dostatkem paliva v nádrži), resp. po příletu na rakouské letiště bezodkladně vycestují do České republiky. Při vjezdu do Rakouska ze Slovinska a z Maďarska je třeba počítat s hraničními a příp. též zdravotními kontrolami (měření teploty).

Do Slovinska Češi mohou cestovat bez omezení, ale po vstupu musí podstoupit čtrnáctidenní karanténu. Přejezd přes Slovinsko je možný bez následné karantény, pokud nebude trvat déle než 12 hodin. Po návratu nemusí Češi předkládat negativní test, ani podstoupit nucenou karanténu.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat