Vlaky z Prahy do Rijeky jezdí již měsíc, převezly dvacet tisíc cestujících

Deník Jutarnji List píše, že Češi si oblíbili tento "starobylý" způsob cestování. Jsou to nejvěrnější turisté, kteří opět nezklamali...

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Vlaky z Prahy do…
Publikováno: 03.08.2020

"Kdo riskuje, vyhraje" - platí o česká agentuře RegioJet, která v průběhu koronavirové krize "vymyslela" přímé vlakové spojení mezi Českou republikou a Chorvatskem. Výsledkem této myšlenky je 20 000 cestujících a 50 000 prodaných jízdenek za měsíc. Tak informuje deník Jutarnji List.

Deník dále uvádí, že Češi si oblíbili tento "starobylý" způsob cestování. Čechy pokládá za nejvěrnější turisty, kteří opět nezklamali a v době největší evropské krize měli tak bláznivý nápad začít jezdit na chorvatské pobřeží.

Prodej jízdenek byl zahájen ve čtvrtek 11. června a jen během prvního večera se prodalo se prodalo 4 000 jízdenek. V agentuře RegioJet takový nával nepamatují za celou dobu existence firmy.

První vlak s pěti sty cestujícími vyjel na svou cestu k moři dne 30. června. Ve vlaku v části trasy cestovali také například český velvyslanec v Lublani, pan Juraj Chmiel, stejně jako chorvatský velvyslanec na Slovensku, Aleksandar Heina. V Praze spoj vypravily velvyslankyně Chorvatska a Slovinska v ČR, Ljiljana Pancirov a Tanja Strniša. Ve Rijece cestující přivítali starosta Rijeky, Vojko Obersnel, chorvatský ministr cestovního ruchu, Gari Cappelli a mnoho novinářů, což svědčí to o tom, jak si Chorvaté cení příjezdu českých a slovenských turistů.

Od 30. června do 10. července jezdil vlak mezi Prahou a Rijekou třikrát týdně, od 11. července pak každý den. Poslední vlak vyjede z Rijeky do Prahy 26. září.

Ve Rijece mohou cestující využít návazných autobusových spojů do přibližně třicítky destinací na chorvatském pobřeží, od Istrie až po Gradac na Makarské riviéře.

Podle informací z agentury RegioJet se každý den prodává 600 až 1 000 jízdenek a celkový počet prodaných jízdenek přesáhl 50 000. Většina se prodává v České republice. Jen asi desetina připadá na Slovensko, protože Slováci využívají k nástupu do vlaku zastávku v Bratislavě.

Deník Jutarnji List uzavírá: "Je vidět, že si Češi oblíbili cestování vlakem". A vedení agentury Regio Jet prý začalo plánovat příští sezónu.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat