Chorvatské pobřeží je nadále nejbezpečnější destinace ve Středomoří

Poslední údaje o počtu nově nakažených covid-19 a celkovém počtu aktivních případů ukazují, že chorvatské pobřeží Jadranu je nadále nejbezpečnější destinace pro turisty z Evropské unie ve Středomoří

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Chorvatské pobřeží…
Publikováno: 29.07.2020

Poslední údaje o počtu nově nakažených covid-19 a celkovém počtu aktivních případů ukazují, že chorvatské pobřeží Jadranu je nadále nejbezpečnější destinace pro turisty z Evropské unie ve Středomoří.

Podle výsledků z počátku tohoto týdne zaznamenaly přímořské kraje (župy) od Istrie až po Dubrovníků za 24 hodin pouze pět nových případů nakažení covid-19. Vzhledem k tomu, že v této oblasti žije 1,4 miliony obyvatel, znamená to pouhých 0,357 nových případů na 100 000 obyvatel. Pokud se připočítá 700 000 turistů, kteří tu v současné době pobývají, je situace ještě příznivější: 0,238 nových případů na 100 000 obyvatel.

V zájmu včasného a přesného informování veřejnosti spustilo Chorvatské sdružení cestovního ruchu (Hrvatska udruga turizma) webové stránky Corona Region Tracker, kde jsou uvedeny počty případů covid-19 v chorvatských regionech. Na těchto stránkách je mapa Chorvatska rozdělena na čtyři oblasti: Severní pobřeží (Istrie a Kvarner), Jižní pobřeží (Dalmácie), Střední Chorvatsko (Záhřeb a okolí) a Východní Chorvatsko. Zdrojem údajů je Chorvatský ústav veřejného zdraví (Hrvatski zavod za javno zdravstvo).

Informace: Corona Region Tracker

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat