Lodní řády trajektů včetně cen na sezónu 2020

Na základně informací od společnosti Jadrolinija a dalších přepravců jsme zpracovali lodní řády trajektových linek včetně cen lodních lístků na sezónu 2020

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Lodní řády trajektů…
Publikováno: 17.06.2020

Na pokyn chorvatského ministra moře, dopravy a infrastruktury bylo s platností od 29. května do odvolání odloženo sezónní zvýšení cen na všech trajektových linkách ve veřejné námořní linkové přepravě. Za normální situace by 29. května vešel v platnost sezónní ceník a ceny lodních lístků by se zvýšily o dvacet procent. Důvodem tohoto rozhodnutí je ulehčit dopady tíživé situace vyvolané epidemií koronaviru, podpořit hospodářskou činnost a cestovní ruch. Turistům i místním to umožní levnější cestování na ostrovy. Toto opatření se týká pouze trajektových linek. Na klasických a rychlých lodních linkách začal jako obvykle platit sezónní ceník, tedy vyšší ceny.

Jadrolinija, největší chorvatská společnost v osobní lodní přepravě, vyhlásila nové lodní řády, které jsou platné od 25. května do odvolání. V podstatě to znamená prodloužení platnosti mimosezónních řádů, tedy méně časté trajektové spojení než bývá v tuto dobu obvyklé. Vzhledem k tomu, že zatím míří na ostrovy jen minimum turistů, je současná frekvence trajektů pro hladký provoz dostačující.

Na základně informací od společnosti Jadrolinija a dalších přepravců jsme zpracovali lodní řády trajektových linek včetně cen lodních lístků na sezónu 2019.

Informace najdete na našich stránkách:

Sobra
Trajekt v přístavu Sobra na ostrově Mljet

Mohlo by vás zajímat