"KalelargArt" – festival pouličního umění a zábavy v Zadaru

Nenechte si ujít dvanáctý ročník zadarského Street Art Festivalu, který se bude konat od 23. do 24. července na náměstích a ulicích historického centra.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... "KalelargArt" –…
Publikováno: 19.07.2019

Dvanáctýtý ročník festivalu pouličního umění a zábavy "KalelargArt" se bude konat od 23. do 24. července v centru Zadaru. Je nazván podle ulice zvané Kalelarga, která protíná staré městské jádro historického Zadaru (podrobněji v tematickém článku: Kalelarga, nejvýznamnější ulice Zadaru.

Zadar
Zadar, ulice Kalelarga

Tento Street Art Festival prezentuje různé formy uměleckého výrazu, od hudebních, tanečních a divadelních performancí, vizuálních projektů až po různá pouliční akrobatická a cirkusová vystoupení, která baví kolemjdoucí na každém kroku. Střed města se změní v jedno velké jeviště, kde se spojí účinkující se svým publikem a vznikne jedinečná atmosféra veselí a pohody. Ulice a náměstí oživí produkce pouličních hudebníků, živé sochy, akrobaté svými kousky hraničícími s nadpřirozenými schopnostmi, žongléři svými neskutečnými dovednostmi nebo klauni svými vtipnými kousky.

Na festivalu vystoupí celá řada pouličních umělců z celého Chorvatska, například performer Ludi Man Band, tedy jedinečný one man band, který zahraje na modifikovaný kontrabas, pianista Vitomir Ivanjek se svým létajícím klavírem nebo cirkusová skupina Martiniuss Cirkus.

Program bude probíhat vždy od 21 do 23 hodin na Národním náměstí (Narodni trg), podél ulice Kalelarga a na Fóru (Forum). Vstup je zdarma.

Festival organizuje agentura Ross Media Consulting pod patronací města Zadaru, Turistického sdružení města Zadaru a Zadarské župy.

Informace: Turistička zajednica grada Zadra

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Zadar


Zdroj informací:

  • Turistické sdružení města Zadaru (Turistička zajednica grada Zadra): www.zadar.travel

Mohlo by vás zajímat