V neděli odstartuje triatlon v Poreči

V neděli 15. října se v porečské Zelené Laguně uskuteční Porečský triatlon (Poreč Triathlon), který je kombinací běhu, jízdy na kole a plavání.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... V neděli odstartuje…
Publikováno: 11.10.2017

V neděli 15. října se v porečské Zelené Laguně uskuteční Porečský triatlon (Poreč Triathlon), který je kombinací běhu, jízdy na kole a plavání.

Poreč na západním pobřeží Istrie, největší chorvatská turistická destinace, se v posledních letech stala i významným sportovním střediskem, které pořádá řadu vrcholných sportovních akcí. K těm největším patří "Swatch Beach Volleyball Major Poreč", tedy světový turnaj v plážovém volejbale, jež město hostilo již třikrát. Letos na jaře se tu poprvé jel jachtařský závod "Croatia Match Cup Poreč", který je součástí jachtařského světového seriálu "World Match Racing Tour" s účastí nejlepších jachtařů světa. Konají se tu světová či evropská mistrovství v košíkové, házené, judu a dalších sportech. Pravidelnou sportovní událostí se stal i podzimní Porečský triatlon.

Poreč má pro pořádání závodu v triatlonu ideální podmínky. Kromě dobré dostupnosti, velké ubytovací kapacity, sportovního zázemí, vyhovující členitosti terénu má i výborné klimatické podmínky pro plavání, běh i jízdu na kole. Často se stává, že okolních zemích prší, ale v Poreči svítí slunce a plavat se dá i bez neoprenu.

Účastníky již pátého "Poreč Triathlonu" čeká 1 900 metrů plavání, 21 kilometrů běhu a 93 kilometrů jízdy na kole.

Na startovní listině jsou zapsány přes čtyři stovky sportovců – mužů i žen - ze Slovinska, Německa, Švýcarska, Itálie, Holandska, Polska, České republiky, Slovenska, Rakouska, Maďarska, Srbska, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny a Chorvatska.

Závod organizuje "Triathlon klub Swibir" ve spolupráci s Turistickou organizací města Poreče a Městem Poreč.

Informace: Poreč Triathlon


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat