Jachtaři mají k dispozici novou marinu v letovisku Novi Vinodolski

Začátkem června zahájil provoz první jachtařský přístav "Marina Muroskva" v první jachtařský přístav na části jadranského pobřeží zvaném Chorvatské přímoří.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Jachtaři mají k…
Publikováno: 02.08.2017

Začátkem června zahájil provoz první jachtařský přístav na části jadranského pobřeží zvaném Chorvatské přímoří, které se táhne od Rijeky směrem na jih přes Crikvenici až po Karlobag.

"Marina Muroskva" se nachází v zátoce Muroskva v jihovýchodní části letoviska Novi Vinodolski, přímo u Jadranské magistrály (silnice E65). Vlastníkem je společnost Navicon, která do výstavby a vybavení investovala 80 milionů kun Jachtaři tu mají k dispozici 180 stání pro jachty do 15 metrů délky, moderní navigační systém, jachtařský klub, restauraci, bar, obchod s jachtařským vybavením a další služby. Marina zajišťuje také přezimování lodí v nedaleké průmyslové zóně, kde jsou pro tento účel postaveny dobře vybavené hangáry.

Vedení mariny si pochvaluje velký zájem o služby mariny, což je dáno jak výhodnou polohou na severu jadranského pobřeží, tak i nedostatkem jachtařské infrstruktury v této části pobřeží. Nejčastějšími hosty jsou jachtaři ze střední Evropy - z Německa, Rakouska, Slovinska a Maďarska, kteří přijíždějí třeba jen na víkend. Vždyť z Vídně to mají 560 kilometrů, z Mnichova 590 kilometrů a z Lublaně jen 155 kilometrů.

Marina Muroskva je také ideálním východiskem plaveb na ostrovy Krk, Ráb, Cres a další kvarnerské ostrovy, do jejich historických měst i krásných odlehlých zátok, které jsou odsud na dosah ruky. Za hodinu se dá dojet například na ostrov Prvić (největší neobydlený ostrov chorvatského Jadranu jižně od Bašky na Krku) a užívat si na jeho skrytých plážích.

V blízké době získá letovisko Novi Vinodolski ještě jednu marinu, která se staví přímo v městském přístavu. "Marina Novi" bude mít 260 stání a širokou škálu služeb. Informace: www.nauticamare.hr.

Informace: Marina Muroskva

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Novi Vinodolski


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat