Letovisko Plat u Dubrovníku se změní v luxusní destinaci

Konečně došlo na rekonstrukci a dostavbu částečně devastovaného hotelového komplexu v Platu.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Letovisko Plat u…
Publikováno: 02.02.2017

Letovisko Plat se nachází 12 jižně od Dubrovníku, v regionu zvaném Župa Dubrovačka mezi letovisky Mlini a Cavtat. Je to atraktivní destinace na samém mořském břehu a ve svahu nad ním, která má krásné oblázkové pláže a velmi bohatou vegetaci.

Plat
Plat

Hotelový komplex "Hoteli Plat" byl při srbsko-černohorské agresi na chorvatské území velmi silně poškozen a jeho značná část byla úplně zničena. Před válkou disponoval dvěma hotely (Ambasador a Orphee), depandancí, dvěma pavilony a šesti vilami o celkové kapacitě 1 388 lůžek. Jen menší část s 530 lůžky byla po válce obnovena (hotel Orphee, depandance a vily) a sloužila cestovnímu ruchu. Zbytek (853 lůžek) zůstal zcela mimo provoz.

Poměrně dlouhou dobu se hledal spolehlivý investor, který by oživil celý komplex, až jej v roce 2015 koupila od chorvatského státu společnost Karisma Hotels Adratic (KHA), Jejími vlastníky je koncern Agrokor, mexický hotelový řetězec Karisma, který má své hotely v Dominikánské republice, na Jamajce, v Kolumbii a dalších zemích, a jeden z největších světových touroperátorů TUI. Karisma Hotels Adratic má již v Chorvatsku několik hotelů, a to Sensimar Adriatic Beach Resort (dříve hotel Nymfa) v letovisku Živogošće, Sensimar Kalamota Island Resort na ostrově Koločep a Sensimar Makarska v letovisku Igrane.

Po získání potřebných povolení přistoupila společnost Karisma Hotels Adratic loni na jaře ke zbourání největšího hotelu komplexu, devastovaného hotelu Ambasadoru. Na podzim pak začala rekonstrukce a nová výstavba.

S otevřením čtyř až pětihvězdičkového komplexu s názvem Sensatori Dubrovnik se počítá před sezónou roku 2018. Svým hostům nabídne 550 lůžek, pokoje s přímým vstupem do bazénu tzv. swim-up rooms, několik restaurací, wellness & spa centrum a celou řadu prvotřídních služeb.

Chorvatská vláda zařadila projekt na seznam strategických investičním projektů Chorvatské republiky.

Animace: Sensatori Dubrovnik


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat