V Dubrovníku se bude natáčet nový Robin Hood

V únoru se začne Dubrovníku natáčet nový film "Robin Hood: Origins", jehož producentem je slavný oscarový herec Leonardo di Caprio.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... V Dubrovníku se…
Publikováno: 17.01.2017

V únoru se začne Dubrovníku natáčet nový film "Robin Hood: Origins", jehož producentem je slavný oscarový herec Leonardo di Caprio.

Dubrovník s jeho historickými hradbami a pevnostmi již mnohokrát posloužil filmařům jako vděčná lokalita pro natáčení filmů. Z těch nejslavnějších to byl několikrát fantasy seriál Hra o trůny a v loňském roce velkofilm Star Wars: Epizoda VIII. Nyní se ve středověký Nottingham promění hlavní dubrovnická ulice Stradun, městský přístav, ulice u dominikánského kláštera, prostor pod mostem u brány Ploče, pod věží Minčeta a za dubrovnickou katedrálou. Již začátkem prosince loňského roku filmaři začali stavět kulisy, které poslouží ztvárnění atraktivního tématu.

Dubrovník
Dubrovník

V hlavní roli krále zbojníků z Sherwoodského lesa se objeví anglický herec Taron Egerton, známý z filmu Kingsman: Tajná služba. Marianu bude hrát Eve Hewson, dcera zpěváka U2 Bona. Postavu mladého Willa Scarletta obsadí Jamie Dornan, jehož proslavila role milionáře Christiana Greye ve filmové adaptaci románu Padesát odstínů šedi. V roli siláka Little Johna se představí Jamie Foxx, známý z filmů Nesmrtelný Django a Collateral. Šerifa z Nottinghamu si zahraje Ben Mendelsohn, kterého můžeme vidět v záporné roli ředitele Orsona Crennica v nejnovějším filmu Rogue One: Star Wars Story.

Produkci nového Robina Hooda zajistí filmová společnost Liongate. Premiéra je naplánována na březen roku 2018.

Nechme se překvapit, jak si režisér Otto Bathurst poradí s novou adaptací nesmrtelné legendy, zda překoná slavnou verzi z devadesátých let s Kevinem Costnerem v hlavní roli a písní Everything I Do od Bryana Adamse nebo akčnější zpracování od Ridleyho Scotta s Russelem Crowem.


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat