Začíná se stavět luxusní hotel Hyatt Regency v Zadaru

Hotelový řetězec Hyatt Hotels Corporation je jedním z největších na světě a jeho hotely patří k těm nejluxusnějším. Hotel "Hyatt Regency Zadar Maraska" bude prvním hotelem této společnosti na chorvatském Jadranu.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Začíná se stavět…
Publikováno: 01.11.2016

Hotelový řetězec Hyatt Hotels Corporation je jedním z největších na světě a jeho hotely patří k těm nejluxusnějším. Hotel "Hyatt Regency Zadar Maraska" bude prvním hotelem této společnosti na chorvatském Jadranu.

Novigrad
Zadar, likérka Maraska

Hotel se 130 pokoji se začal stavět na velmi významné zadarské lokalitě, a to na místě, kde více než sto let stála továrna Maraska, jejíž výrobky, především proslulý likér Maraskino, proslavily Zadar v celé Evropě (více v článku: Budova likérky Maraska v centru Zadaru se změní v pětihvězdičkový hotel). Při stavbě nového hotelu zůstane zachován původní vzhled budovy z roku 1915 a její charakteristické průčelí.

Investorem je turecká společnost Dogus Group, která v Chorvatsku vlastní tři mariny (D-Marin Borik v Zadaru, D-Marin Dalmacija v Sukošanu a D-Marin Mandalina v Šibeniku), hotel v Dubrovníku (Villa Dubrovnik) a v Šibeniku postavila luxusní hotel D-Resort Šibenik. Její zadarský projekt v hodnotě 100 milionů eur zahrnuje kromě hotelu i rezidenční objekty se 115 velmi komfortními obytnými jednotkami, přepychové obchody, restaurace a bary. Otevření celého areálu je plánováno na rok 2018.

Veřejnosti byl celý projekt představen koncem září v Zadaru a vzbudil velký zájem. O tom, že se jedná o velmi významnou investici, svědčí účast jejich vysokých představitelů turecké společností Dogus, hotelového řetězce Hyatt Hotels Corporation, chorvatského ministra cestovního ruchu a starosty města Zadaru.

Podle vyjádření tureckých představitelů se společnost Dogus Group zaměří i do budoucna na investice do luxusního cestovního ruchu a zařízení nejvyšší úrovně. Pro tento segment turistiky má Chorvatsko velký potenciál a mělo by se více orientovat na jeho rozvoj.

Fotogalerie: Slobodna Dalmacija


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat