Počet obřích výletních lodí v Dubrovníku láme všechny rekordy

Podle současného bookingu se v letošním roce očekává, že v Dubrovníku přistane 491 výletních lodí na okružních plavbách po Středozemním moři s 803 tisíci turisty na palubě, což oproti loňskému roku představuje zvýšení o tři procenta, tedy o devět těchto l

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Počet obřích…
Publikováno: 06.04.2016

Podle současného bookingu se v letošním roce očekává, že v Dubrovníku přistane 491 výletních lodí na okružních plavbách po Středozemním moři s 803 tisíci turisty na palubě, což oproti loňskému roku představuje zvýšení o tři procenta, tedy o devět těchto lodí víc.

O dominantním postavení Dubrovníku v tomto segmentu cestovního ruchu Chorvatska svědčí statistiky za loňský rok: z celkového počtu 768 lodí jich 475 připadá na Dubrovník. Chorvatsko takto navštívilo přes milion cestujících.

Dubrovník
Dubrovník, loď Costa Victoria před starým městem

Sezóna příjezdů obřích lodí začala v polovině března a bude trvat až do poloviny prosince. V porovnání s přecházejícím rokem to znamená prodloužení sezóny o víc než měsíc.

I v letošním roce bude pokračovat spolupráce Správy dubrovnického přístavu se společností Thomson Cruises, pro níž je Dubrovník tzv. tzv. home portem, tedy místem naloďování a vyloďování účastníků plaveb.

Pro letošní sezónu jsou ohlášeny tři úplně nové lodě – Viking Sea o kapacitě 930 cestujících, Koningsdam o kapacitě 2 650 cestujících a obrovská Carnival Vista o kapacitě 4 000 cestujících. Každá z nich navštíví Dubrovník vícekrát.

Dubrovník
Dubrovník, výletní lodě v přístavu Gruž

Úspěšná loňská sezóna ukázala, že Dubrovník je u pasažérů plaveb velmi oblíbená destinace přinášející nezapomenutelné kulturní zážitky, ale i město nabízející kvalitní služby a atraktivní programy.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: www.ckvt.cz


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat