Chorvatsko zahajuje letní turistickou sezónu

Do konce května budou otevřeny kempy a některé hotely v Istrii, na Kvarneru a v Dalmácii Během června má pak následovat většina hotelů a všech ostatních turistických služeb.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Chorvatsko zahajuje…
Publikováno: 26.05.2020

Podle plánu otevírání objektů cestovního ruchu budou do konce května otevřeny kempy a některé hotely v Istrii, na Kvarneru a v Dalmácii Během června má pak následovat většina hotelů a všech ostatních turistických služeb. Již o minulém víkendu bylo otevřeno 133 hotelů a 65 kempů. Díky této připravenosti a výborné epidemiologické situaci je Chorvatsko připraveno přijímat první hosty.

Podle ministra cestovního ruchu bude do konce května cestování do Chorvatska usnadněno turistům ze Slovinska, Rakouska, Maďarska, České republiky a Slovenska, během června pak turistům s Německa, Polska a dalších zemí, které mají stejně bezpečnou epidemiologickou situaci.

Chorvatské hranice jsou turistům otevřeny. Občané Evropské unie musí při vstupu předložit jeden z dokumentů, který potvrzuje rezervaci ubytování - rezervaci ubytování v hotelu, kempu nebo jiném druhu ubytovacího objektu, smlouvu o pronájmu v kempu, smlouvu o stálém kotvišti v jachtařském přístavu, potvrzení o rezervaci kotviště v jachtařském přístavu nebo vaucher cestovní agentury. Dokument, který potvrzuje rezervaci ubytování v Chorvatsku, musí obsahovat: místo/adresu ubytovacího objektu, kde host bude pobývat, kontaktní číslo telefonu a délku pobytu, tedy datum, kdy host plánuje odjezd z Chorvatska. Kromě potvrzení o rezervaci mohou být důvodem pro vstup do Chorvatska neodkladné osobní a pracovní důvody nebo hospodářský zájem. Na hranici turisté dostanou leták s pokyny a doporučeními Chorvatského ústavu veřejného zdraví pro bezpečný pobyt v zemi. Je třeba připomenout, že pro občany EU neplatí povinnost karantény.

Do konce května má být k dispozici aplikace, která turistům umožní předem ohlásit svůj příjezd. "Fast line" režim vstupu turistů do Chorvatska by měl přispět k rychlejšímu provozu na hranici.

Chorvatští hoteliéři a turističtí pracovníci jsou připraveni na zahájení sezóny. Provedli taková opatření k zajištění bezpečnosti hostů v ubytovacích zařízeních, restauracích a dalších službách, aby byly v souladu s doporučeními chorvatských epidemiologů, Světové zdravotnické organizace a hlavních emitivních zemí.

Chorvatsko je země s velmi nízkým výskytem nákazy koronavirem a její epidemiologická situace patří mezi nejlepší ve Středomoří. Nové případy se tu objevují velmi sporadicky. Veřejný záchranný systém velmi dobře zvládl krizi a zabránil šíření epidemie. Chorvatské zdravotnictví je svými kapacitami připraveno adekvátně reagovat v případě nákazy.

Občané z Evropské unie i ze zemí mimo Evropskou unii mohou získat informace o možnostech vstupu do Chorvatska na mailové adrese: [email protected]

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.gov.hr
  • Chorvatské sdružení cestovního ruchu (Hrvatska Udruga Turizma): www.udrugaturizma.hr

Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat