Funtana - Kultura

Nevelké letovisko mezi městy Vrsar a Poreč nabízí klidný pobyt na členitém pobřeží s řadou zátok, pláží, ostrovů a ostrůvků. Hotelovou nabídku doplňují kempy, především velký naturistický kemp Istra Naturist.

Chorvatsko... Místa... Funtana ... Kultura

V galerii Zgor murve se od května do září konají výstavy děl současných chorvatských umělců. Výstavy se obměňují každých 14 dní. V srpnu se tu koná i výstava naivních umělců.

Působivý park plastik světově proslulého chorvatského sochaře Dušana Džamonji (Park skulptura Dušana Džamonje), který měl velký úspěch se svou výstavou v Praze na Václavském náměstí v roce 2000, je možno navštívit ve Valkanele, při umělcově letním sídle a ateliéru. Park se nachází na okraji Funtany, tam, kde končí letovisko Funtana a začíná Vrsar. Otevřeno: duben-říjen, 9-11 hod, 17-20 hod, kromě pondělí. Dušan Džamonja zemřel v lednu 2009.

V létě se v kostele sv. Bernarda (Sveti Bernard) konají koncerty vokální hudby - vystupují sólisté i sbory. Bývají zde též koncerty staré a duchovní hudby.

Případně je možno využít kulturních, zábavních a společenských akcí organizovaných jak v Poreči, tak ve Vrsaru, se kterým sousedí na jihu.

Aktualita: Z nabídky kulturních, zábavních a sportovních akcí v Istrii v sezóně 2019

Vaše hodnocení místa

123 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook