Opatija - Kultura

Opatija, kolébka chorvatského cestovního ruchu a oblíbená destinace společenské smetánky, si právem vysloužila přídomky "Perla Jadranu", "První dáma" či "Královna cestovního ruchu". Je jedno z nejnavštěvovanějších a nejluxusnějších přímořských míst.

Chorvatsko... Místa... Opatija ... Kultura
Letní scéna pro 2 500 sedících nebo 5 000 stojících divákůse nachází na zeleném "poloostrově" parku Angiolina, těsně u moře. Jedinečná lokalita a prostředí z ní činí nejatraktivnější a nejunikátnější objektu tohoto typu v celém Středomoří. Jeviště o rozměrech 21 x 12 metrů je ideální především pro velké hudební a scénické umělecké formy, od klasických oper, operet, baleních představení, muzikálů, přes současný jazz, pop, rok a další zábavní koncerty i ostatním společenských akcím různých žánrů. Sousední malá letní scéna s kapacitou 600 sedících diváků vytváří intimnější atmosféru a užší interakcí s návštěvníky. Je vhodná pro menší hudební a jevištní představení.

V Opatiji se koná řada festivalů a přehlídek: od hudebních (např. Liburnia Jazz Festival v červenci, Festival Kvarner a Festival klap a mandolín), divadelních (např. Festival nezávislých divadel v dubnu), filmových (např. Liburnija Film Festival koncem srpna) až po gastronomické (např. Festival čokolády).

Od roku 2007 je možno navštívit Chorvatské muzeum cestovního ruchu (Hrvatski muzej turizma), které se nachází v prostorách Villy Angiolina a Uměleckého pavilonu "Juraj Šporer". Kromě stálé sbírky dokumentů, pohlednic, obrazů, fotografií a dalších zajímavých předmětů jsou k vidění i příležitostné výstavy.

Aktualita: Výběr z kulturních a zábavních akcí na Jadranu v sezóně 2020

Vaše hodnocení místa

58 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Veľmi pekné mestečko, no na môj vkus dosť drahé, až zbytočne luxusné hotely. Mnohé majú aj vlastnú súkromnú pláž.
Zmrzlina v Opatiji hádam najdrahšia na Jadrane.
Veľa parkov, záhrad a zelene. Celé mesto pôsobí takým kúpeľným dojmom.
V lete sa tu koná veľmi veľa koncertov, takže živá hudba na každom kroku :)

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook