Chorvatsko bojuje o každého hosta: na Lošinji lákají na akci "Ferry Free"

Ostrov Lošinj nabízí celé září zaplatit turistům trajekt na ostrov a zpět.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Chorvatsko bojuje o…
Publikováno: 04.09.2020

Skončila hlavní turistická sezóna, která byla nakonec i přes omezení související s epidemií koronaviru celkem úspěšná, zejména v severní části Jadranu, ale Chorvaté se nevzdávají a doufají, že by mohli turisté přijíždět i v září a říjnu. Bojují o každého hosta. Některé luxusní hotely nabízejí zdarma testy na koronavirus (PCR test) hostům z těch zemí, které vyzvaly své občany k návratu do vlasti, a pokud neuposlechnou, musí se prokázat pozitivním testem, jinak půjdou kdo karantény (Rakousko, Slovinsko, Itálie, Maďarsko). Hlavně aby neodjížděli a zůstali v hotelu co nejdéle. Ve městě Rábu poskytují turistům z těchto zemí a všem ostatním turistům, kteří stráví v ubytování v soukromí minimálně sedm dní, padestátiprocentní slevu na test na koronavirus (informace: Visit Rab). Jinde prý ubytovatelé a agentury platí klientům náklady na cestu, jen aby přijeli a strávili u nich dovolenou.

Lošinj
Město Mali Lošinj

Turistické sdružení města Mali Lošinj spolu s hoteliéry a dalšími ubytovateli na ostrově Lošinj spustilo marketingovou kampaň "Lošinj - vaše ostrovní oáza" a nabízí celé září zaplatit turistům trajekt na ostrov a zpět. Akce "Ferry Free" - "Trajekt zdarma" se týká jen pobytů v délce minimálně sedm dní v jednom ubytovacím zařízení od 1. do 30. září. Turisté předloží ubytovateli jízdenku za trajekt (tam a zpět) a ten jim pak o tuto částku sníží účet za ubytování. Akce platí trajekty Valbiska - Merag a Brestova - Porozina, a to pro cestující a vozidlo (osobní automobil, autobus, obytný vůz, motocykl, moped, jízdní kolo), nikoli však přípojná vozidla (kempingový přívěs, zavazadlový přívěs apod.).

Do akce jsou zapojeny všechny hotely, kempy, penziony, hostely, léčebná zařízení a více než 350 soukromých ubytovatelů.

Základní údaje o akci "Ferry Free":

  • Nabídka platí pro všechny příjezdy v září 2020.
  • Platí pro všechny osoby které na ostrově pobývají minimálně sedm dní v jednom ubytovacím zařízení.
  • Platí pro všechny návštěvníky, kteří přijedou vozidlem přes trajektová přístaviště Valbiska - Merag a Porozina - Brestova.
  • Jízdenku na trajekt lze koupit v pokladnách společnosti Jadrolinija nebo online.
  • Jízdenku je třeba uschovat a předat ubytovateli. Ten si ji naskenuje (okopíruje) a vrátí zpět.
  • Sleva v ceně jízdenky na trajekt za cestující a vozidlo bude odečtena z konečné ceny za ubytování.
  • Akce platí pro všechna místa spadající pod město Mali Lošinj (Belej, Ćunski, Ilovik, Male Srakane, Mali Lošinj, Nerezine, Osor, Punta Križa, Susak, Sveti Jakov, Unije, Ustrine, Vele Srakane a Veli Lošinj).

Informace a seznam všech zúčastněných ubytovacích zařízení najdete na stránce: FERRY FREE SPECIAL OFFER.

Lošinj
Ostrov Lošinj

Ostrov se dlouhodobě prezentuje jako ostrov vitality, který vyniká příjemným podnebím, čistým mořem a vzduchem, biodiverzitou, 200 slunečními dny a více než 125 lety tradice léčebného cestovního ruchu.

Podle údajů Turistického sdružení města Mali Lošinj přijelo za osm měsíců letošního roku 135 tisíc turistů, což přestavuje 50 procent za stejné období loňského roku. Turisté tu strávili 1,15 milionu noclehů, tedy 58 procent loňských čísel. Na prvním místě z ubytovacích zařízení byly kempy (33 procent), následuje ubytování v soukromí (23 procent), hotely (9 procent). Nejvíce noclehů uskutečnili Slovinci (34 procent), Němci (19 procent), domácí turisté (18 procent), Italové (8 procent), Rakušané (6 procent) a Češi (3,5 procenta).

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: ostrov Lošinj


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat