Od dnešního dne jsou v Chorvatsku povinné roušky v obchodech

V Chorvatsku se zpřísňují některá opatření: od pondělí 13. července jsou povinné roušky v obchodech a nákupních centrech

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Od dnešního dne…
Publikováno: 13.07.2020

Chorvatsko zaznamenalo za uplynulý víkend svůj dosud nejvyšší přírůstek nákazy koronavirem: přibylo 190 nakažených. Ve čtyřmilionovém Chorvatsku je celkem registrováno 3 722 infikovaných. Z nich 119 zemřelo a 2 486 se dosud uzdravilo.

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci národní krizový štáb rozhodl opětovně zpřísnit některá opatření. Od pondělí 13. července jsou povinné roušky v obchodech a nákupních centrech - jak pro zaměstnance, tak pro zákazníky. Roušky musí mít pro obsluhující personál v restauracích, kavárnách a dalších pohostinských zařízeních. V prostředcích hromadné dopravy včetně lodní dopravy jsou roušky již od 25. června.

Další omezení se týká hromadných akcí. Organizátoři akcí, kteří předpokládají účast více než stovky osob, musí úřady informovat nejpozději 48 hodin předem. Zároveň musí pořídit jmenný seznam všech účastníků včetně kontaktu, aby se epidemiologům usnadnilo vyhledávání kontaktů v případě výskytu nákazy. Také musí zajistit dodržení fyzického odstupu 1,5 mezi všemi účastníky.

Podle informací Chorvatského turistického sdružení z 10. července je v zemi více než půl milionu turistů, z nichž 430 000 jsou zahraniční návštěvníci. Nejvíce jich přijelo z Německa, Slovinska, Česka, Polska, Rakouska, Slovenska a Maďarska.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:

  • Ministerstvo vnitra Chorvatské republiky - Ředitelství civilní ochrany (Ministarstvo unutarnjih poslova - Ravnateljstvo civilne zaštite): www.civilna-zastita.gov.hr
  • Chorvatské turistické sdružení (Hrvatska turistička zajednica): www.chorvatsko.hr

Mohlo by vás zajímat