Turistů v Chorvatsku každým dnem přibývá

Podle zpráv z chorvatského ministerstva cestovního ruchu z konce minulého týdne pobývalo v Chorvatsku 240 tisíc turistů a jejich počet roste každým dnem o 20 až 30 tisíc.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Turistů v…
Publikováno: 30.06.2020

Podle zpráv z chorvatského ministerstva cestovního ruchu z konce minulého týdne pobývalo v Chorvatsku 240 tisíc turistů a jejich počet roste každým dnem o 20 až 30 tisíc. Tato čísla dokazují, že Chorvatsko je bezpečná turistická destinace. Podle amerického časopisu Forbes i renomovaného turistického průvodce Lonely Planet patří Chorvatsko k nejbezpečnějším zemím pro cestování v době pandemie koronaviru.

Příznivá epidemiologická situaci v Chorvatsku umožnila otevřít hranice turistům ze zahraničí. Za období od 23. května do 16. června Chorvatsko zaznamenalo pouze dvanáct nových případů Covid-19. Minulý týden začalo nově nakažených přibývat, ale jen v řádech desítek případů (za včerejší den je evidováno 34 nových případů). Většina jich pocházela od nakažených ze Srbska a Bosny a Hercegoviny. Aby se zamezilo dalšímu šíření nákazy, vyhlásil 24. června chorvatský štáb civilní ochrany zvláštní režim pro vstup občanů z těchto zemí, který znamená povinnost karantény při vstupu do Chorvatska (toto opatření se týká i tranzitu). Také byla nově zavedena povinnost nosit ochranné roušky v prostředcích hromadné dopravy, včetně veřejné lodní přepravy.

Chorvatský úřad pro veřejné zdraví doporučuje turistům, aby byli opatrní a dodržovali základní opatření k omezení šíření nákazy. Radí pravidelně si dezinfikovat ruce, nepoužívat klimatizaci a raději větrat, držet si od ostatních odstup alespoň 1,5 metru, v uzavřených prostorách nosit roušku a ráno si měřit teplotu.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.gov.hr
  • Chorvatské turistické sdružení (Hrvatska turistička zajednica): www.chorvatsko.hr

Mohlo by vás zajímat