Chorvatsko je stále oblíbenější turistickou destinací

Chorvatsko hlásí velmi dobré výsledky cestovního ruchu za první půlrok letošního roku.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Chorvatsko je stále…
Publikováno: 24.07.2019

Chorvatsko hlásí velmi dobré výsledky cestovního ruchu za první půlrok letošního roku. Podle údajů z informačního systému pro přihlašování a odhlašování turistů eVisitor a eCrew (o pronájmu jachet – charteru) sledující obrat v komerčních i nekomerčních objektech cestovního ruchu přijelo od ledna do konce června do Chorvatska 6,88 milionu turistů a bylo uskutečněno 26,26 milionu noclehů. V počtu turistů to představuje zvýšení o 6 procent a v počtu noclehů o 3 procenta oproti stejnému období loňského roku.

Tyto vynikající výsledky komentoval chorvatský ministr cestovního ruchu Gari Cappelli: "Celkový růst cestovního ruchu dosažený v první polovině letošního roku je výsledkem cílených aktivit na propagaci naší země jako atraktivní celoroční destinace".

Z celkového počtu noclehů zahraničních turistů byli na prvním místě na turisté z Německa (5,43 milionu noclehů), následovali Rakušané (2,33 milionu), Slovinci (2,29 milionu), Britové (1,43 milionu) a Poláci (1,23 milionu).

Nejvíce noclehů bylo v první polovině roku uskutečněno v Istrii (7,6 milionu přenocování), následovala Splitsko-dalmatská župa (4,7 milionu) a na třetím místě se umístila Primorsko-goranská župa - Kvarner (4,6 milionu).

K "top" destinacím v počtu noclehů patřily letoviska Dubrovník (1,5 milionu), Rovinj (1,2 milionu), Poreč (1 milion), Split (750 tisíc) a Umag (685 tisíc).

Na velmi úspěšnou letní sezónu ukazují výsledky prvního letního měsíce - června, kdy počet noclehů vzrostl 8 procent a počet turistů dokonce o 10 procent v porovnání se stejným obdobím loňského roku.

Chorvatsko mělo ke 30. červnu letošního roku k dispozici 1,18 milionu lůžek, přičemž počet lůžek vzrostl od stejného data loňského roku o 4,02 procenta, tedy o nových 47 000 lůžek. Nejvíce lůžek se nabízí v soukromí (620 243), v kempech (247 410) a v hotelech (175 423).

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): mint.gov.hr

Mohlo by vás zajímat