Jedinečné video "Timeless Beauty" prezentuje přírodní krásy Chorvatska

Fotografové Mario Romulić a Dražen Stojčić již zaznamenali velký úspěch svými videi "timelapse" z ostrova Hvaru, Motovunu, Šibeniku nebo z národního parku Krka. Nyní vytvořili nové video prezentující přírodní krásy celého Chorvatska.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Jedinečné video …
Publikováno: 29.01.2018

Nejznámější a nejoceňovanější chorvatští fotografové Mario Romulić a Dražen Stojčić z Osijeku již zaznamenali velký úspěch svými časosběrnými videi zvanými "timelapse" z ostrova Hvaru, z vnitrozemského kraje Baranja, z istrijského Motovunu, z Šibeniku nebo z národního parku Krka. Nyní vytvořili nové tříminutové timelapse video prezentující přírodní krásy celého Chorvatska. Krásné záběry jsou natočeny v národních parcích Plitvická jezera, Krka a Kornati, v pohořích Biokovo a Velebit, na ostrově Pagu, v slavonské močálovité oblasti Kopački Rit, ve zvlněné krajině Chorvatského Záhoří a v dalších částech země.

"Timeless Beauty" je první zakázkou, které studio obou fotografů vytvořilo pro Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky. Jejich spolupráce má pokračovat i dál natočením dalšího videa přestavující chorvatské historické a kulturní dědictví.

Timelapse je technika pořizování videozáznamu získaného z řady fotografií v určitém intervalu, který pak dělá dojem zrychleného plynutí času. Jednotlivé záběry dlouhotrvajícího děje jsou zobrazeny ve zrychleném tempu. K získání jedné sekundy videa Timeless Beauty je zapotřebí dvacet čtyři fotografií pořízených během dvaceti minut.

Ministerstvo cestovního ruchu získalo díky filmu "Timeless Beauty" efektivní nástroj v turistické propagaci své země, která nabízí kromě atraktivních přímořských destinací i unikátní rozmanitou přírodu slibující nezapomenutelné zážitky.

"Timeless Beauty" a další videa týmu Romulić & Stojić si můžete přehrát na portálu: Vimeo


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat