Hotel Esplanade v Crikvenici se po obnově zařadí do luxusní kategorie

Hotel Esplanade v Crikvenici se bude již příští sezónu prezentovat jako luxusní rodinný hotel čtyřhvězdičkové kategorie.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Hotel Esplanade v…
Publikováno: 16.12.2016

Crikvenický hotelový podnik Jadran přistoupil letos v listopadu k obnově svého hotelu Esplanade, která přinese zvýšení kvality na čtyřhvězdičkovou úroveň (4+). Do obnovy hotelu Esplanade investuje 55 milionů kun a bude to první hotel tohoto podniku, který bude mí tak vysoké ohodnocení.

Hotel Esplanade se nachází v lázeňské části Crikvenice, v bezprostřední blízkosti proslulé crikvenické hlavní pláže, tedy na jednom z nejprestižnějších míst rezortu. Byl postaven v roce 1929 a dodnes si zachoval šarm architektury tohoto období. V roce 1960 byla ke "starému" hotelu přistavěna nová budova. "Starému" hotelu zasadil ránu požár v roce 2011 a od té doby byla v provozu jen nová budova.



Jadran je velký hotelový podnik, který je většinovým vlastníkem osmi hotelů, dvou kempů a dvou turistických komplexů v letoviscích Crikvenica, Selce, Jadranovo a Dramalj. V uplynulých třech letech investoval značné prostředky do obnovy hotelů Slaven, Varaždin (oba v letovisku Selce) a Omorika.

Po renovaci, která proběhne ve staré i nové části hotelu, bude Esplanade disponovat 38 ubytovacími jednotkami, welness centrem, konferenčním sálem, venkovním bazénem a velkou terasou. Na trhu cestovního ruchu se bude prezentovat jako rodinný hotel s vysoce individualizovanými službami pro movitější klientelu. První hosty má přivítat 1. července roku 2017.



Úpravy, jimiž Esplanade projde, se zaměří na likvidaci některých nefunkčních prostor a stavebních částí. Budou nahrazeny novými řešeními odpovídajícími nového stylu hotelu. Získá tak dostatek prostoru pro nový welness, modernější a výkonnější pomocná zařízení. Velkou pozornost se věnuje novému vybavení pokojů, které budou designovány individuálně. Ve společenských místnostech se designéři zaměří na uplatnění prvků z minulosti Crikvenice, jejíž osídlení sahá až do doby římského panství.

Autoři architektonického řešení renovace pojali jako výzvu přispět svým dílem k návratu hotelu k jeho velké minulosti a zvýšení jeho kvality i k posílení pozice chorvatského hotelnictví a cestovního ruchu v evropské konkurenci.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: www.ckvt.cz


Zdroj informací:

Mohlo by vás zajímat