Barokní hudba rozezní starobylou Korčulu

Na osmém ročníku Korčulského barokního festivalu vystoupí nejprestižnější evropské i domácí soubory a sólisté, kteří se specializují na barokní hudbu.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Barokní hudba…
Publikováno: 01.09.2019

Hudební festival zaměřený na barokní hudbu se koná v prostředí historických památek města Korčuly, které vytvoří jedinečnou atmosféru pro jednotlivé koncertní večery. Konají se jak v korčulské katedrále sv. Marka a dalších kostelech, tak v atriích paláců z 16. století.

Korčula
Korčula

Na osmém ročníku Korčulského barokního festivalu (Korčulanski barokni festival, Korkyra baroque festival) vystoupí nejprestižnější evropské soubory a sólisté, kteří se specializují na barokní hudbu, např. Ensemble Odyssee (Dánsko), La Ritirata (Španělsko), Plaisirs de Musique (Česká republika), Musica Batavia (Nizozemsko), I Musicali Affetti (Itálie) a Monteverdi String Band (Velká Británie). Z domácích souborů a interpretů je doplní např. Hrvatski barokni ansambl a řada sólistů. Kromě děl francouzských, anglických, italských a německých barokních mistrů zazní hudba chorvatských skladatelů.

Festival se koná od 1. do 14. září ve městě Korčula na stejnojmenném ostrově. O slavnostní zahájení před branami města se postará historický soubor KUD Moreška (Rytířská hra moreška na Korčule), který za doprovodu Chorvatského barokního souboru (Hrvatski barokni ansambl) předvede představení "Barokní moreška" (Barokna moreška). Celý program festivalu je koncipován tak, aby naplňoval poslání festivalu: špičkovou itepretací barokní hudby prezentovat krásu chorvatské kulturního a historického dědictví a tak přispět k profilaci města Korčuly jako jedinečné kulturní a turistické destinace.

Podrobný program najdete na oficiálních stránkách: www.korkyrabaroque.com.

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: ostrov Korčula


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat