Cestopis: Cesta obytným vozem k moři on-line - Díl 10.

Letošní cesta do Chorvatska živě: z ostrova Krku přes Slovinsko do Itálie

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Cestopis: Cesta…
Publikováno: 25.06.2020

Letošní cesta do Chorvatska (a později Itálie) živě. Cestujeme v přímém přenosu s půjčovnou obytných vozů AutoPartner PLUS s. r. o. Liberec obytným vozem HYMER Tramp S 685 k moři.

Díl 10. Krk - Lazise: z ostrova Krku přes Slovinsko do Itálie, k Lago di Garda
čtvrtek 18. června 10.00 hod.

Naše poslední ráno v Chorvatsku a vyrážíme do Itálie! S Chorvatskem se neradi loučíme, v kempu Ježevac bychom v dnes moderním home office režimu mohli strávit i podstatně delší čas než 2 dny...

Parcely přímo u moře v kempu Ježevac

Na výjezdu z městečka Krk máme ideální příležitost nakoupit na další cestu, všechny velké supermarkety se nacházejí na jednom místě na konci města směrem na most spojující ostrov Krk s pevninou. Po nákupu jedeme asi 25 km na Krčki most, na kterém se v jiných letech platí (jen ve směru z pevniny na ostrov) mýto, ale v letošní sezóně je v rámci podpory cestovního ruchu zdarma. Po výjezdu z mostu na pevninu už nás čeká jednoduchá cesta na hranice Chorvatska se Slovinskem téměř jen po čtyřproudých komunikacích (obchvat Rijeky a krátká dálnice směr Rupa). Po projetí mýtné brány před Rupou (za obytný vůz se platí 15 HRK) odbočujeme směr Pasjak- druhý blízký hraniční přechod do Slovinska. Na přechodu je před námi asi 7 aut, formality nulové (letmé kouknutí na občanku), zdržení 5 minut.

Naše místo v první ulici u moře

Pokračujeme Slovinskem po úzké, ale kvalitní silnici směr Terst (na cestě je jen několik malých slovinských obcí).Na hranici s Itálií je postavený stan přes silnici, v němž úřaduje (mává rukou) jeden slovinský policista (italští jsou nepřítomni). Jsme v Itálii, zemi ještě před několika týdny zapovězené!

Objíždíme Terst po obchvatu a pokračujeme po dálnici A4 kolem Benátek, Padovy, Vicenzy a Verony až na sjezd Peschiera del Garda. Na mýtnici platíme kartou za 290 kilometrový průjezd karavanem 21,50 EUR. Jsme u jezera Garda, poblíž Lazise, které jsme vybrali jako další místo našeho testovacího pobytu.

S našimi čtenáři se loučíme z Itálie. Na konci naší cesty Vám přineseme souhrnnou zprávu a ještě se Vám ozveme...

Díl 10. - data k cestě Krk - Lazise:

  • ujetá vzdálenost: 410 km
  • čistý čas jízdy: 5 hod.
  • průměrná rychlost: 82 km/h
  • průměrná spotřeba" 9,4 l nafty na 100 km
  • mýto (přepočteno na Kč): 630 Kč
Hraniční přechod HR - SLO Pasjak

Celou cestu s praktickými informacemi a radami podrobně popisujeme na webu a Facebooku. Sledujte nás na:


Mohlo by vás zajímat