V severodalmatském letovisku Pirovac byla otevřena nová marina

Marina Pirovac nabízí 200 stání pro jachty do 30 m délky a 15 stání na pevnině, charter 25 plachetnic a dalších plavidel, technický servis...

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... V severodalmatském…
Publikováno: 03.08.2018

Začátkem léta byl v severodalmatském letovisku Pirovac, ležícím 25 km severozápadně od Šibeniku, slavnostně otevřen nový jachtařský přístav - Marina Pirovac. Splnil se tak dlouholetý sen všech místních obyvatel, protože o výstavbě mariny se začalo uvažovat již v roce 1987. A nyní konečně má Pirovac své místo na jachtařské mapě Jadranu. Předpokládá se, že stejně jako všude jinde, kde byl postaven nový jachtařský přístav, dojde k oživení ekonomického rozvoje, především se prodlouží turistická sezóna, zvýší obsazenost hotelů, rozšíří se nabídka služeb a zvýší se tržby v pohostinství i v celé místní obchodní síti. Pirovac také získal nový reprezentativní objekt, který změnil vzhled obce a pozvedl ji na vyšší úroveň.

Marina Pirovac nabízí 200 stání pro jachty do 30 m délky a 15 stání na pevnině. Jachtaři mají k dispozici 100 parkovacích míst, restauraci, bar, obchod, apartmány a technický servis. Kdo má zájem o pronájem lodě - charter, může si vybrat z flotily 25 plachetnic (především Bavaria Cruiser 46) a dalších plavidel, včetně motorové jachty a dvou rychlých motorových člunů.

Investorem a provozovatelem nové mariny je společnost Adriatic Charter, která do výstavby mariny vložila 40 milionů kun.

Jedná se o projekt významný nejen pro Pirovac a okolí, ale i pro celou Šibenicko-kninskou župu. Ta má nyní 14 marin nabízejících 3 670 stání na vodě a 950 stání na pevnině, dále 19 koncesovaných kotvišť s 301 kotevními bójemi.

Informace: Marina Pirovac

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Pirovac


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat