V Chorvatsku odstartoval závod "Nikola Tesla EV Rally Croatia"

V neděli 3. června v Rovinji začal již pátý ročník závodu elektrických vozidel "Nikola Tesla EV Rally Croatia", kterého se účastní 423 závodníků z 31 zemí světa.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... V Chorvatsku…
Publikováno: 04.06.2018

V neděli 3. června v Rovinji odstartoval již pátý ročník závodu elektrických vozidel "Nikola Tesla EV Rally Croatia", kterého se účastní 423 závodníků z 31 zemí světa.

Závod je nazván podle legendárního vynálezce a jednoho z největších vizionářů své doby Nikoly Tesly, jehož jméno symbolizuje technický pokrok a převratné technologie (podrobněji v článku: Nikola Tesla, geniální vynálezce a objevitel). Teslovo rodiště, Smiljan u Gospiće, kde se nachází pozoruhodné "Pamětní středisko Nikola Tesla" (Memorijalni centar "Nikola Tesla" Smiljan), bude jednou ze zastávek této rally.

Trasa týdenního závodu, nazývaná "Zelená elektrická magistrála" je dlouhá 1 550 kilometrů a vede nejkrásnějšími přírodními partiemi Chorvatska – přes pět ostrovů a šest národních parků: z Rovinje přes Poreč, Vrsar, Motovun, Buzet, ostrovy Cres, Mali Lošinj, Krk a Pag, Zadar, Plitvická jezera do Záhřebu.

Závod "Nikola Tesla EV Rally Croatia", představující spojení elektromobility, ekologie a cestovního ruchu, se koná pod záštitou prezidentky Chorvatské republiky Kolindy Grabar-Kitarović a primátora města Záhřebu Milana Bandiće.

Informace: Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: Chorvatsko


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat