Hotel Hilton Imperial Dubrovnik po obnově opět otevřen

Hotel Hilton Imperial Dubrovnik prošel pětiměsíční obnovou a od dubna je k dispozici hostům, kteří preferují spojení historie, tradice, luxusu a moderních vymožeností.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Hotel Hilton…
Publikováno: 09.05.2018

Hotel Hilton Imperial Dubrovnik prošel pětiměsíční obnovou a od dubna je k dispozici hostům, kteří preferují spojení historie, tradice, luxusu a moderních vymožeností. Obnovou prošly všechny pokoje, recepce a "Executive Lounge", čímž prostory získaly nový lesk a původní noblesu. Přestavěn byl rovněž hotelový bar, nyní fungující pod novým názvem "The Imperial Bar and Lounge". Při sestavování nabídky se barmani inspirovali klasickými koktejly z konce 19. století. Všechny použité materiály, včetně parket, nábytku a osvětlení jsou domácího původu, stejně tak stěny zdobí díla chorvatských umělců.

Dubrovník
Dubrovník

Pětihvězdičkový hotel se nachází v těsné blízkosti historického centra Dubrovníku, zapsaného na seznamu světového kulturního dědictví organizace UNESCO. Jen 200 metrů odtud je vzdálena impozantní pevnost Lovrijenac, stojící na skalním masívu nad mořem, nebo Pilská brána (Vrata od Pila), kterou se prochází na hlavní tepnu starého města – ulici Stradun. Neoklasicistní budova je obklopena parkem s bohatou středomořskou vegetací.

Když byl v roce 1897 Grand Hotel Imperial postaven, měl pouhá dvě patra. O třicet let později bylo přistaveno další patro a koncem minulého století další dvě. Otevření hotelu byla tenkrát velká sláva, protože Dubrovník v té době existovaly jen čtyři skromné hotely. Hotel měl sedmdesát pokojů zařízených stylovým nábytkem vlastní elektrické osvětlení, centrální parní topení, tekoucí teplou a studenou vodu, pokoje s vlastními koupelnami, první elektrický výtah, čítárny, herny a společenské salony, kavárnu, velkou restauraci, vyhlídkovou terasu na střeše a prvotřídní profesionální obsluhu. Mezi návštěvníky hotelu patřily představitelé nejvyšší aristokracie a kulturního života, například spisovatel Bernard Shaw nebo princezna Stefanie, manželka následníka habsburského trůnu Rudolfa, jenž tragicky zemřel v Mayerlingu. V hotelové zahradě tančil anglický král Eduard VIII se svou přítelkyní Wallis Simpsonovou, který se později kvůli ní vzdal královské koruny.

 

Hotel "Hilton Imperial Dubrovnik" navazuje na skvělou tradici někdejšího prestižního hotelu "Imperial" a představuje svým vybavením a úrovní služeb skutečnou špičku mezi jadranskými hotely.


Zdroj informací:



Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat