Propagační video se slavnými chorvatskými osobnostmi získalo prestižní cenu "Travel Video Award"

Ve videu "Croatia Full Of Life" vystupuje deset známých osobností ze světa sportu a umění: fotbalisté Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić a Dejan Lovren, basketbalista Dario Šarić, tenista Marin Čilić, instrumentální duo 2Cellos...

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Propagační video se…
Publikováno: 19.04.2018

Propagační video Chorvatského turistického sdružení "Croatia Full Of Life", které bylo představeno na podzim na turistickém veletrhu World Travel Market (WTA) v Londýně a za krátkou dobu dosáhlo mnohamilionovou sledovanost na internetu i sociálních sítích, získalo prestižní ocenění "Travel Video Awards".

Travel Video Awards je organizace založená nezávislými filmaři z celého světa, která oceňuje inovativní a inspirativní videosnímky. Ceny uděluje porota složená z odborníků společnosti Citizine Networks a National Association of Broadcasters (NAB) ve dvou hlavních kategoriích. První kategorie je určená dílům nezávislých autorů (Independent Track) a je dále rozdělena do čtyř dalších podkategorií. Druhá kategorie, určená dílům, za nimiž stojí společnosti (Industry Track), je rozdělena do pěti podkategorií. Právě v jedné z těchto podkategorií - "Nejlepší video turistické organizace" (Best Video by a Tourism Organization) soutěžil chorvatský propagační spot. Ze 44 přihlášených videí byl v březnu zařazen do užšího výběru, kde byla nominována ještě videa "Rhythms of Peru" (Kuoda Travel), "Sabrosura" (Visit Columbia) a "Jordan Tourism Board North America" (Jordan Tourism Board, North America). Do konce března probíhalo hlasování na internetu. Vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích se konalo 9. dubna v Las Vegas.

Ředitel Chorvatského turistického sdružení (Hrvatska turistička zajednica) Kristjan Staničić již při zařazení do nominace uvedl: "Jsme hrdí, že naše nejnovější propagační video, v němž účinkují celosvětově známé chorvatské hvězdy, ambasadoři chorvatského cestovního ruchu, bylo nominováno na prestižní světové ocenění. Tato nominace pro nás představuje profesionální satisfakci, ale i důkaz naší kreativity a inovativnosti, respektive potvrzení od zahraničních odborníků, že v Chorvatském turistickém sdružení vytváříme společně s partnery špičkový mezinárodně uznávaný propagační obsah". Při předání pak poděkoval všem, kteří jakýmkoli způsobem spolupracovali na vytvoření propagačního videa i těm, kteří svými hlasy přispěli k získání ceny.

Video "Croatia Full Of Life" je v Chorvatsku známější pod názvem "Ambasadori hrvatskog turizma" (Ambasadoři chorvatského cestovního ruchu), protože v něm Chorvatsko jako atraktivní turistickou destinaci představuje deset známých osobností ze světa sportu a umění: fotbalisté Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić a Dejan Lovren, basketbalista Dario Šarić, tenista Marin Čilić, instrumentální duo 2Cellos, klavírista Maksim Mrvica a herečka Zrinka Cvitešić.

Režisérem tříminutového spotu je známý a úspěšný chorvatský režisér a scenárista Nevio Marasović a partnerem projektu je agentura BBDO Zagreb.

Videosnímek stál 700 000 kun a všech deset aktérů se vzdalo honoráře. Částka 500 000 byla věnována na dobročinné účely.

Spot "Croatia Full Of Life" má za cíl propagaci turistické nabídky prostřednictvím spojení chorvatských přírodních a kulturních krás se známými sportovci a umělci, kteří jsou jako globálně známé hvězdy nejlepšími propagátory Chorvatska ve světě. Motiv sportu souvisí i s velkými sportovními událostmi roku 2018, k nimž patří Zimní olympijské hry v Koreji, Mistrovství světa ve fotbale v Rusku a Mistrovství Evropy v házené v Chorvatsku.

Video Chorvatského turistického sdružení (YouTube): Croatia Full Of Life


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.hr

Mohlo by vás zajímat