Istrijský "Sea Star Festival" se umístil mezi nejlepšími festivaly v Evropě

"Sea Star Festival" v Umagu, který měl v loňském roce svoji premiéru, byl zařazen mezi deset nejlepších hudebních festivalů v kategorii "Best New Festival" v prestižním evropském ocenění "European Festival Awards".

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Istrijský "Sea Star…
Publikováno: 12.03.2018

"Sea Star Festival" v Umagu, který měl v loňském roce svoji premiéru, byl zařazen mezi deset nejlepších hudebních festivalů v kategorii "Best New Festival" v prestižním evropském ocenění "European Festival Awards". O tyto ceny se ucházelo v různých kategoriích více než 350 festivalů z 35 zemí celé Evropy.

Festival produkuje organizační tým proslulého srbského festivalu EXIT, který se koná již od roku 2000 v Petrovaradínské pevnosti v Novém Sadu. V evropských festivalových cenách se dostal do desítky nejlepších v hlavní kategorii "Best Major Festival" spolu s takovými evropskými festivaly, jako jsou například Wacken Open Air (Německo), Lowlands (Holandsko), Hellfest (Francie), Sziget (Maďarsko), Colours of Ostrava (Česká republika) a Tomorrowland (Belgie).

Tým EXIT Festivalu produkuje ještě další hudební festivaly v jihovýchodní Evropě, které také slavily úspěch ve svých kategoriích: "Sea Dance Festival" z černohorské Budvy v kategorii "Best Medium-Sized Festival" a rumunský "Revolution" z Temešváru v kategorii "Best Small Festival".

O deseti nejlepších rozhoduje jak publikum z celé Evropy svým hlasováním vždy v průběhu listopadu, tak odborná porota složená z organizátorů, promotérů a odborníků z festivalového odvětví. Předání cen se uskutečnilo 17. ledna v nizozemského Groningenu.

První "Sea Star Festival", který se konal koncem května v resortu Stella Maris v Umagu, navštívilo během tří dnů padesát tisíc hudebních fanoušků. Vystoupili například The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza kolektiv, Modestep LIVE, Pendulum DJ Set, Urban&4, Spiller, UMEK, S.A.R.S., Bad Copy, Elemental a Pips.

A v plném proudu jsou i přípravy na letošní druhý ročník festivalu v termínu od 24. do 27. května. Tiskem již proběhly první jména: Hurts, Robin Schulz, Disciples, Ofenbach, Dimitri Vegas & Like Mike,která slibují velký hudební zážitek.

Informace: Sea Star Festival 2018

Videa (YouTube):

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: letovisko Umag


Zdroj informací:


Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat