Hotel Imperial v Rábu bude po obnově určen pouze dospělým

Tento nejprestižnější hotel v Rábu, postavený v roce 1927, bude nově určen pouze pro dospělé hosty - "adults only".

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Hotel Imperial v…
Publikováno: 05.03.2018

Hotelový podnik Imperial z Rábu na stejnojmenném ostrově investuje v letošním roce 72 milionů kun do zvýšení kvality svých ubytovacích zařízení. Je to nejvýznamnější hotelová společnost na ostrově a současně i jedna z největších v oblasti Kvarneru. Její součástí je pět hotelů (Grand Hotel Imperial, Padova, Carolina a Eva), dva turistické komplexy (Suha Punta a San Marino) a dva kempy (San Marino i Padova 3). Celková kapacita dosahuje 7 500 lůžek, z toho 1 305 v hotelech, 1 170 v turistických komplexech a 5 000 v kempech. Hotely jsou ze šedesáti procent zařazeny do čtyřhvězdičkové kategorie. V roce 2016 se většinovým vlastníkem rábského podniku stal hotelový řetězec Valamar Riviera, který má třicet hotelů a třináct kempů v pěti destinacích Jadranu – v Poreči, Rabacu, Krku, Dubrovníku a Rábu.

Většina letošních investic bude směřovat do Valamar Imperial Hotelu (dříve Grand Hotel Imperial), do jeho modernizace, zvýšení jeho pozice na trhu a nabídky nových služeb. Tento nejprestižnější hotel v Rábu, postavený v roce 1927, bude nově určen pouze pro dospělé hosty - "adults only". Tato změna vyplynula ze stále vyšší potřeby specializace jednotlivých hotelů společnosti na určitou klientelu, na cílenou skupinu turistů. V tomto případě jde o určitou část klientely, které například vadí hlučnost dětí především u bazénu nebo nedostatek klidu ve všech prostorách hotelu. Právě Grand Hotel Imperial se svým někdejším společenským zaměřením je vhodným objektem pro nové speciální zaměření. Dospělý host ocení určitou specifickou atmosféru hotelu s dlouhou tradicí, blízkost historického centra, okolní bohatou středomořskou vegetaci, procházky do sousedního městského parku, jedinečné wellness centrum, širokou nabídku vín v baru Veritas nebo koktejl v Saphir Gin Baru. Může si užívat i romantické koupání na poloostrově Frkanj, včetně pláže pro naturisty, kam hotel své hosty bezplatně dopravuje.

Valamar Imperial Hotel přivítá první hosty začátkem května a slavnostní otevření je naplánováno na červen.

Imperial Rab však investuje i do inovací a zvýšení komfortu i v dalších ubytovacích zařízeních, například v kempech San Marino a Padova. Také intenzivně pracuje na vytvoření nového plánu na nejbližší roky, který se soustředí na projekty v lokalitách Suha Punta a Lopar.

Společnost Imperial Rab vždy patřila mezi nejúspěšnější hotelové podniky na severním Jadranu a očekává se, že výsledky loňského roku by měly dosáhnout rekordní úrovně.


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.hr

Nejbližší zajímavá místa

Mohlo by vás zajímat