Na ostrově Biševo vznikne návštěvnické centrum

Atrakcí středodalmatského ostrova je mimořádná přírodní památka - Modrá jeskyně. K obohacení turistické nabídky nyní přispěje nové návštěvnické centrum.

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Na ostrově Biševo…
Publikováno: 30.12.2017

Atrakcí středodalmatského ostrova Biševo, který se nachází 5 kilometrů od městečka Komiža na ostrově Visu, je jeho Modrá jeskyně (Modra špilja). Turisté z celé Dalmácie sem přijíždějí na jednodenní výlety, navštíví tento úžasný div přírody, případně stráví pár hodin na krásné písečné pláži v zátoce Porat a zase se vrátí do svých pobytových destinací. Jinak je ostrov o rozloze 6 kilometrů čtverečných, kde žije pouhých patnáct stálých obyvatel, jen minimálně turisticky využitý.

Biševo
Biševo, Modrá jeskyně

Nyní splitsko-dalmatský župan Blaženko Boban oznámil při návštěvě ostrova Visu realizaci projektu "Návštěvnické centrum Modra špilja – Biševo" (Posjetiteljski centar Modra špilja – Biševo), který má přispět k rozvoji ostrova a k obohacení jeho turistické nabídky.

Návštěvnické centrum vznikne v budově staré školy ve vnitrozemí ostrova, kde budou představeny přírodní krásy a turistické možnosti ostrova. Pro tento účel bude budova rekonstruována a přestavěna. Kromě informační expozice tu bude i sál pro přednášky a projekce, prodejna suvenýrů a restaurace. Počítá se i s vybudováním tematické naučné stezky.

Projekt návštěvnického centra v hodnotě 27 milionů kun se má začít realizovat v roce 2018.


Zdroj informací:

  • Ministerstvo cestovního ruchu Chorvatské republiky (Ministarstvo turizma Republike Hrvatske): www.mint.hr

Mohlo by vás zajímat