Nový aquapark v Poreči otevře 16. května 2015

Chorvatsko... Články ... Aktuality ... Nový aquapark v…
Publikováno: 20.02.2015
Poreč
Poreč, v popředí komplexy Zelena
a Plava Laguna

Již v polovině května letošního roku bude zahájen provoz v jednom z největších aquaparků v této části Evropy a současně jednoho z nejmodernějších v Evropě. Aquapark s názvem "Aquacolors" buduje česká firma Signum v Poreči na lokalitě Mornarica, v blízkosti komplexů Plava a Zelena Laguna. Firma, která má další aktivity jak v Chorvatsku, tak i v několika dalších zemích, investovala do tohoto aquaparku 25 milionů eur.

Chloubou aquaparku je jeho dvanáct tobogánů a skluzavek, především jedinečný Magicone, ale i další: Looping Rockets, Multislide, Free Fall, Uphill Navigatour, Black Hole, Rafting Slide, Turbolance a další. Jak již to název Aquacolors naznačuje, důraz je kladen na barevné řešení celého areálu i jednotlivých atrakcí a různé barevné efekty. Tobogány a skluzavky jsou dlouhé 100 až 200 metrů. Polovina z nich se absolvuje na gumových člunech, zbývající polovina jsou tzv. body slide. Nechybí ani Lazy River, která jako vodní tok široký 3 metry a dlouhý 500 metrů povede v četných zákrutech celým parkem. V centru parku bude na ploše 2 700 m2 ohromný bazén s umělými vlnami.

Park rozkládající se na ploše 7,5 hektaru bude moci přijmout denně na 5 000 návštěvníků, kteří tu vedle vodních radovánek najdou i dostatek příležitostí k další rekreaci a spoustu zajímavých volnočasových aktivit. Například v blízkosti velkého bazénu a líné řeky budou odpočinkové plochy určené ke slunění s tisícem lehátek a slunečníky, sportovní část s terénem pro plážový volejbal, boxerský ring, rodeo býk, surf simulátor, vodní fotbal, trampolíny a jiné.

Krajinné a parkové úpravě je věnována velká pozornost. Právě zde vrcholí závěrečné práce.

A samozřejmě je i pamatováno na gastronomická zařízení. V centru parku je velká fast food restaurace se zastřešenou terasou, ale návštěvníkům jsou k dispozici i restaurace s obsluhou, pizzerie, kavárny, cukrárny a prodejny.

Za celodenní vstupenku zaplatí zájemce 185 kun a za děti do 15 let a studenty do 26 let 145 kun. Rodinná vstupenka (rodiče a 2 děti do 15 let) bude stát 580 kun, přičemž děti do 6 let vstupné neplatí. Půldenní vstupné za dospělou osobu bude za 135 kun, za osobu se slevou 100 kun a rodinná vstupenka bude stát 390 kun. V ceně vstupného je zahrnuto použití všech atrakcí.

Od 16. května do konce června bude park v provozu od 10 do 18 hodin. Ve špičkové sezóně, tedy od 1. července do 31. srpna bude aquapark otevřen od 10 do 20 hodin. V září bude v provozu od 10 do 18 hodin.

Parkoviště parku je tak rozsáhlé, že může přijmout na 500 osobních aut a 13 autobusů, k dispozici bude i pomocné parkoviště s kapacitou 650 aut.

Pro ty, kdo se obávají, že aquapark je svou obrovskou spotřebou vody velkých zatížením pro živosntí prostředí , je určen vzkaz hlavního projektanta: aquapark disponuje nejmodernějšími technologiemi v daném oboru a celý koloběh vody tvoří uzavřenou soustavu, v niž se voda po použití čistí a znovu používá z více než 95 procent.

Aquacolors je druhým aquaparkem v Istrii. Ten první byl otevřen v loňském roce nedaleko Novigradu - Istralandia (podrobněji v článku: Istrie má první aquapark v Chorvatsku).

Informace:

Vstup do On-Line katalogu CK Vítkovice Tours: www.ckvt.cz


Zdroj informací:


Mohlo by vás zajímat