Fažana - Sport

Poklidné přístavní městečko s bohatou rybářskou minulostí a mnoha starobylými kostelíky. Kromě báječného koupání na přírodních a oblázkových plážích si tu v létě užijete také tradiční lidové slavnosti. Z Fažany se dá podniknout výlet na Brijunské ostrovy.

Chorvatsko... Místa... Fažana ... Sport

Na první pohled vypadá Fažana jako ryze romantické městečko s historickými památkami, ale ani sportovci tady vážně nepřijdou zkrátka.

  • Díky bohaté síťi istrijských cyklostezek můžete krásy Fažany a jejího okolí obdivovat z cyklistického sedla. Projedete se po nejhezčí fažanské cyklostezce, která vede 12 km po pobřeží a nabízí kouzelný pohled na Brijunské ostrovy. Stezka pak pokračuje dále do oblastí Valbandon a Pineta, kde se projíždí borovými a olivovými háji.
  • Ve městě si jízdní kolo půjčíte hned na několika místech. Půjčovny fungují zpravidla od března do poloviny října. Pořádají se tu i organizované cyklovýlety, které vede licencovaný průvodce.
  • Na vodní sporty jsou experti spíše na plážích ve Valbandonu, ale to máte z Fažany jenom kousek. Vyzkoušíte si tam parasailing (vznášíte se na padáku a táhne vás motorový člun) a jiné adrenalinové aktivity na člunech.
  • Ve Valbandonu si báječně zasurfujete. Půjčí vám různá prkna a pořádají kurzy surfingu pro začátečníky i pokročilé.
  • Ve valbandonském Hippocampu vás naučí potápět. Potápění probíhá nejen na pobřeží, ale i na Brijunských ostrovech. A to jak ve dne, tak v noci.
  • Sportovní rybáře zdejší vody plné ryb určitě potěší. Pokud si sjednáte doprovod místního rybáře, nemusíte mít ani rybářskou licenci.
  • Na plážích se pobavíte při plážovém volejbalu. Dají se tu půjčit míče a další sportovní náčiní. Zahrajete si volejbal, fotbal, basketbal,mini golf i ping pong.
  • Na Brijunských ostrovech je boží golfové hřiště.

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Jakub Písecký

Krásná lokalita, jedna z nejhezčích na Istrii, doporučuji navštívit ostrovy Brijuni, kde jsou malebné plážičky a nádherně průzračné moře vhodné k potápění. Také doporučuji restauraci Bistro KF, kde perfektně vaří.

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook