Hvar - Sport

Hvar na stejnojmenném ostrově patří mezi nejpůvabnější městečka a nejoblíbenější letoviska na Jadranu. Má jak celou řadu významných historických památek, tak velmi dobré podmínky pro rekreaci, sport a zábavu.

Chorvatsko... Místa... Hvar ... Sport

Hvar má výborné podmínky pro provozování vodních sportů, především jachtingu, windsurfingu, potápění a podmořský rybolov. Pro potápěče je nejatraktivnější lokalita u malého ostrůvku Stambedar , jižně od Palmižany na Paklených ostrovech, podrobněji: potápěčské lokality ). Služby nabízí několik potápěčských klubů. Jachtaři mohou zakotvit ve zdejším městském přístavu (Nautički centar grada Hvara), jachtařském přístavu na Paklených ostrovech (ACI Marina Palmižana) nebo v přístaviště v zátoce Mala Garška na západním okraji města (články: Trasa pro sedmidenní plavbu po ostrovech Střední a Jižní Dalmácie a Jachtařské cíle při jižním pobřeží Hvaru). Ve Hvaru jsou půjčovny sportovního vybavení. Lze hrát tenis, stolní tenis, košíkovou, kuželky, dále si užívat na vodních lyžích, parasiling apod. Jsou tu značené cyklistické stezky do okolí (podrobněji: Cyklistické stezky na ostrově Hvar).

Ze sportovních akcí se v městě Hvar koná Novoroční závod plachetnic 1. ledna, dále tenisový turnaj Sunčani Hvar Open 29. 3. - 5. 4.

Vaše hodnocení místa

127 hodnocení
Pro přidání hodnocení k místu se musíte přihlásit.
Lucia Hudecová

Veľmi slnečné miesto. Pláže v okolí centra prevažne betónové, ale dá sa zájsť aj ďalej a nájsť si vlastnú malú kamienkovú.
Nad mestom Hvar sú krásne levanduľové plantáže.
Veľmi dobré lodné spojenie, najbližší trajektový prístav je v meste Stari Grad.
Ideálne je prenajať si auto či skúter a preskúmať ostrov, cesty sú naozaj veľmi dobré (často lepšie ako na Slovensku :D )

Pomohla vám tato recenze?

Zapojte se také. Přidejte svou recenzi místa, získejte body za aktivitu a pomozte ostatním.

Napište recenzi místa

Líbí se vám tato recenze?

Sdílejte tuto stránku dál a podpořte tím nezávislé hodnocení uživatelů jako jste vy.

Facebook